Home / Sallandcentraal / Raalte pakt vier kruispunten in buitengebied aan

Raalte pakt vier kruispunten in buitengebied aan

RAALTE – De gemeente Raalte plaatst plateaus op vier kruispunten in het buitengebied. Met de plateaus wordt het verkeer gedwongen om langzamer te rijden. Het gaat om de kruispunten bij de Nieuwe Wetering (afslag zorgboerderij Zuz & Zo) in Lierderholthuis; Oude Twentseweg-Veenweg in Luttenberg; Looweg-Vondervoortsweg in Luttenberg en Lierderholthuisweg-Kolkweg in Laag Zuthem.

Raalte constateert dat de snelheidslimiet van 60 km per uur in het buitengebied vaak wordt overschreden. Dat gebeurt met name op rechte en brede wegen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. “De locaties waar een plateau wordt gerealiseerd zijn gekozen op basis van gegevens over ongevallen, rijsnelheden en klachten van omwonenden”, vertelt Wethouder Dennis Melenhorst. Het kruispunt op de Nieuwe Wetering ter hoogte van de afslag naar zorgboerderij Zuz & Zo in Lierderholthuis wordt als eerste aangepakt. Daarna volgen de andere drie kruispunten.

De werkzaamheden zijn naar verwachting half december gereed. Omwonenden worden voorafgaand aan de werkzaamheden geïnformeerd.

Lees ook

Gerlant: Vaccinatieboekje

Ik ben in principe een avonturier, een nieuwsgierig mens zou je het ook kunnen noemen; …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.