Overijssel haalt doelstelling windenergie

ZWOLLE – De provincie Overijssel heeft het in 2013 afgesproken doel van 85,5 megawatt aan windenergie in 2020 gehaald. Vorige week woensdag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in een beroepsprocedure, waardoor in Staphorst twaalf megawatt extra windenergie gerealiseerd kan worden. Daarmee komt de provincie op 87,4 megawatt aan windenergie. In de gemeente Staphorst is de coöperatie Wij Duurzaam Staphorst initiatiefnemer van windpark Bovenwind. De lokale bevolking en ambassadeurs van de coöperatie hebben de bouw van drie windturbines volledig zelf gefinancierd. Na het verlenen van de definitieve vergunning heeft een groep omwonenden en bedrijven in november 2019 een beroep ingesteld bij de Raad van State. Conclusie is dat de vergunning terecht door de gemeente is verleend. De Raad van State vraagt alleen nog om de maximale geluidsbelasting voor het windpark vast te leggen in de al verleende omgevingsvergunning. Hoewel de turbines van windpark Bovenwind in 2020 nog niet draaien wordt met de realisatie van dit windpark de doelstelling van 85,5 MW aan wind in Overijssel daadwerkelijk gerealiseerd. Met de diverse windparken in Overijssel kunnen zeker 80.000 huishoudens van energie worden voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.