Op de valreep: boekje over 75 jaar vrijheid van Overkempe

OLST – De bewoners van Overkempe in Olst, een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, hebben een boekje gemaakt over 75 jaar vrijheid. Het boekje, getiteld ‘Onbeperkte Vrijheid’ staat vol met verhalen, gedichten, kunstwerken en anekdotes van en door de bewoners.

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Olst-Wijhe in 2019 vond plaats bij Overkempe. Burgemeester Ton Strien hield daar toen zijn nieuwjaarstoespraak. Hierin keek hij al vooruit naar 2020, het jaar waarin 75 jaar vrijheid gevierd zou worden. Ook Overkempe maakte plannen, maar in verband met de coronamaatregelen konden veel ideeën niet worden uitgevoerd. Maar met creativiteit, geduld, doorzettingsvermogen en gepaste afstand, wist Overkempe het boekje wel te maken. Net op de valreep (vlak voor het nieuwe jaar) is het van de pers gerold. Er is contact geweest met vele andere zorgorganisaties. De interesse was groot, wat betekent dat de boekjes inmiddels op vele plekken in het land liggen. Het boekje is vanaf januari te koop bij de cadeau- en papierwinkel in het Holstohus.
Op foto van links naar rechts een deel van de trotse kunstenaars: Muriel, Michiel, Dorothea en Job.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.