Online presentatie over inrichting nieuwbouwlocatie Heino

RAALTE – Het stedenbouwkundig conceptplan voor de nieuwbouwplannen aan de Molenweg in Heino is gereed. Het is de bedoeling dat daar circa honderd woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen verrijzen. Geïnteresseerden kunnen het plan en de bijhorende toelichting bekijken op staging2.raalte.nl/woningbouw-heino. Reageren is mogelijk tot en met donderdag 31 december.

Het stedenbouwkundig plan is een concept en staat dus nog niet vast. Het geeft weer hoe de buurt eruit kan komen te zien. Waar worden de woningen gebouwd? En hoe wordt de openbare ruimte ingericht? Wethouder Wout Wagenmans: “Via een online enquête konden inwoners dit voorjaar aangeven wat zij belangrijk vinden. Daarna hebben we in verschillende werkateliers – bestaande uit 25 belangstellenden en omwonenden – gewerkt aan een stedenbouwkundig conceptplan. Dit najaar is vervolgonderzoek gedaan en nu ligt er een mooi conceptplan, dat zoveel mogelijk voldoet aan alle wensen en uitgangspunten.”
De binnengekomen reacties worden beoordeeld en kunnen eventueel leiden tot een aanpassing van het plan. Het stedenbouwkundig plan vormt daarna de basis voor het bestemmingsplan. Het streven is om dat medio 2021 gereed te hebben, zodat het daarna ter inzage gelegd kan worden. Raalte streeft ernaar om eind 2021 de locatie bouwrijp te maken en de eerste kavels te kunnen gaan uitgeven.
Kijk voor meer informatie op staging2.raalte.nl/woningbouw-heino.

Passende naam

Nu het nieuwbouwproject aan de Molenweg in Heino vorm begint te krijgen, vindt de gemeente het hoog tijd voor een passende naam voor deze nieuwbouwlocatie. Ideeën zijn welkom via het reactieformulier op de website. Van alle inzendingen kiest de gemeente samen met Plaatselijk Belang vijf namen. Daar kan vervolgens in januari via de website van de gemeente op gestemd worden. De naam met de meeste stemmen wint. De winnaar krijgt een leuke prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.