Home / Algemeen / Ondernemers Olst-Wijhe bezorgen kerstpakketten

Ondernemers Olst-Wijhe bezorgen kerstpakketten

OLST/WIJHE – Op 23 en 24 december zijn honderd inwoners van de gemeente Olst-Wijhe verrast met een kerstpakket vol producten van lokale ondernemers. De ‘100 kerstpakketten vol liefde’-actie was een initiatief van de ondernemersverenigingen uit Olst-Wijhe in samenwerking met de provincie Overijssel, de gemeente en Salland Marketing.

De honderd inwoners van de gemeente waren door iemand uit hun directe omgeving opgegeven. Al in de eerste dagen na de lancering van de ondernemersactie kwamen er ruim tweehonderd aanmeldingen binnen. “Mensen gunnen elkaar écht iets, dat blijkt. Een prachtig signaal in deze tijd!”, aldus Ellen Nijkamp van ondernemersvereniging Natuurlijk Olst.
De pakketten waren samengesteld door winkeliers en horecaondernemers uit de gemeente. Daarnaast kregen de ontvangers een kaart die vertelde door wie het pakket ‘vergund’ was. “Wat een feest was het om de kerstpakketten, die door vrijwilligers van Stichting Theater Langs de IJssel uit Olst en vrijwilligers van de Diekdaegen uit Wijhe werden bezorgd, uit te mogen delen”, aldus Ellen en Jan Amse (Gastvrij Wijhe). “De een was nog meer verrast dan de ander toen de Kerstman/vrouw voor de deur stond.’’
De ondernemers wilden de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe vooral ook bedanken. Want ondanks het bijzondere jaar bleven de inwoners de lokale winkels en horeca (voor zover mogelijk) bezoeken. “Zeker in deze tijd is niets vanzelfsprekend. Via deze actie konden we iets terugdoen én verrassen. Vooral van dat laatste worden mensen blij, dat was wel duidelijk!”

Foto: Jan Amse

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.