Nu ook bijnamenmemoryspel voor Lettele

LETTELE – Net op tijd voor de feestdagen is het Memoryspel Lettele klaar. Het bordspel draait – letterlijk – om bijnamen. Aan de spelers de taak om de juiste bijnaam bij de officiële naam te draaien. Anja van Tony van Beltmans Garrat? Daar hoort maar één officiële naam bij: Anja te Boekhorst. Niet toevallig ook de naam van een van de dames die het spel in Lettele van de grond heeft gekregen. Samen met Irma van Peter van Wim van Toers, oftewel Irma Nijenkamp.

Het idee voor het spel is afgekeken uit Heeten. Daar bedachten Richard en dochter Britt het Heetense origineel van het spel, dat daar te koop is. Als geestelijk vader van het spel heeft Richard Wigink de eerste vijf spelen van Memoryspel Lettele aangeboden aan de deelnemers van Ontmoeten in Eigen Dorp in Lettele. Dat is de dagbesteding van ZGR en Zorggroep Raalte in Kulturhus De Spil. De bijnamen zijn verzameld door deelnemers van Ontmoeten in Eigen Dorp. Onder hen Gerrit Daggenvoorde (‘Assinks Gerrit’), de oudste inwoner van Lettele. Hij was blij verrast dat hij een exemplaar kreeg aangeboden en vond het een eer om met zijn naam in het spel te staan.
Ook de jongste inwoner mocht een exemplaar van het spel ontvangen, Anna Haarman, geboren op 17 november 2020. Al kan ze het spel nog niet spelen, een bijnaam heeft ze al wel. Ze is namelijk de dochter van Roy van John van Tonny van Beltmans Garrat uut Heet’n. Ook het Dorpsarchief Lettele, de Zonnebloem en de Ouderenbond KBO kregen een gratis exemplaar van Richard Wigink.

Abby de Waal van Sign Solutions uit Lettele heeft geholpen om het spel te maken. Financieel is het spel mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidieregeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van Provincie Overijssel en een bijdrage van Wij Deventer. Het spel bevat 126 kaartjes, 63 echte namen en 63 bijnamen, verdeeld in drie kleuren; geel, blauw en rood. Je kunt het dus ook per kleur spelen.
Extra variatie: op de achterkant van de kaartjes is een geografische kaart uit 1915 van Lettele geprint, die vormt een puzzel. De spelen zijn (op bestelling) te koop bij Super Lettele voor 25 euro.

Gerrit Daggenvoorde (‘Assinks Gerrit’), de oudste inwoner van Lettele, kreeg ook een spel aangeboden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.