Nieuwe woonkavels in Heeten en Broekland

RAALTE – De gemeente Raalte start met de uitgifte van nieuwe woonkavels in Heeten en Broekland. Het gaat om zestien vrije kavels in plan de Veldegge in Heeten en vijf vrije kavels in plan ’t Broeck in Broekland. De gemeente had in beide plannen eerder al kavels beschikbaar gesteld. Deze zijn inmiddels al in optie gegeven of verkocht. Er bestaat echter nog veel vraag. In beide dorpen is het mogelijk om levensloopbestendig te bouwen.

Twee jaar geleden gaf de gemeente nog zeventien kavels op de Veldegge uit. Om goed in te kunnen spelen op de woningbehoefte in het dorp hebben Plaatselijk Belang, Stichting HeetenWoont en de gemeente vorig jaar een informatiebijeenkomst georganiseerd voor 55-plussers. Het doel van de avond was om te onderzoeken of er vraag is naar andere woningtypes, bijvoorbeeld kleinere, levensloopbestendige woningen, eventueel in collectief particulier opdrachtgevershap (CPO) te ontwikkelen. De animo hiervoor bleek uiteindelijk nihil. Wel kwam er input binnen om de verkaveling te verbeteren. Dat leverde onder andere meer parkeerplaatsen op en ruimte voor een extra kavel. Het nieuwe aanbod in Heeten bestaat uit acht kavels voor een vrijstaande woning, vier kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en vier voor rijtjeswoningen. Die laatste vier worden uitgegeven in CPO. Hiervoor wordt een ruimtelijke procedure opgestart. Daarmee loopt Raalte wat vooruit op de gang van zaken. De gemeente verwacht echter geen bezwaren uit de buurt, omdat de nieuwe verkaveling al eerder is gecommuniceerd en er geen reacties op zijn gekomen.
Ook in Broekland is de vraag naar bouwkavels groot. Vorig jaar zijn in ’t Broeck al negen bouwkavels op de markt gebracht. Na overleg met Plaatselijk Belang gaat de gemeente nu de resterende bouwgrond aan de Nijboershof uitgeven. Het gaat om vier kavels voor een twee-onder-één kapwoning en één kavel voor een vrijstaande woning.
Belangstellenden voor de kavels in de beide dorpen kunnen zich vanaf 6 januari inschrijven. Het is de bedoeling om de kavels toe te wijzen middels loting. De bouwkavels zijn inmiddels al bouwrijp gemaakt.
Beide inschrijfformulieren zijn straks te vinden op staging2.raalte.nl/bouwkavels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.