Nederland in lockdown: winkels, sportscholen en kappers gaan dicht

Nederland, Den Haag, 15-05-2019. Mark Rutte, Minister-president, minister van Algemene Zaken.

REGIO – Premier Mark Rutte heeft een ‘onvermijdelijke lockdown’ aangekondigd in de toespraak vanuit het Torentje in Den Haag. Door het nieuwe maatregelenpakket gaan winkels, sportscholen en kappers tot half januari dicht. Ook wordt thuisonderwijs de komende vijf weken de norm.

Alleen medische contactberoepen, zoals de tandarts en fysiotherapeuten, mogen klanten blijven ontvangen. De kinderopvang blijft open voor kinderen van wie ouders een essentieel beroep hebben. Ook de groepsgrootte in de buitenlucht gaat naar maximaal twee personen als zij geen huishouden vormen.

Kerken blijven open, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ging eerder vanavond virtueel om de tafel met religieuze organisaties. Hij roept deze organisaties op om zich aan de regels te houden.

Kerst
Kerst zal er dit jaar uiteraard anders uitzien. Op 24, 25 en 26 december mag men drie personen thuis ontvangen. Buiten deze dagen geldt een maximum van twee personen. Kinderen onder de 13 jaar zijn uitgezonderd.

1 REACTIE

  1. Lekker puzzelen en Netflixen. Niks mis mee. De familie bijeenkomsten verplaatsen we gewoon naar eind februari. Of anders nog later. Komt goed. Merkel heeft het goed verwoord. Het is maar (1) kerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.