Natuurmomenten: Het licht zien

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Recentelijk maakte hij nog snel een wandeling over het boerenland en door het landgoed.

Poeh, over een paar dagen begint het lange weekend al. En ik wil eigenlijk nog zoveel doen. Ik ben van de kerstkaartjes, pakjes en visites. En niet te vergeten van het lekker naar buiten gaan. Natuur en het boerenland gaan voor mij hand in hand. Naar buiten! Dat ga ik nu eerst doen. Het is net droog, maar het word al donker. Dat wordt snelwandelen. Nou vooruit dan maar.

De zandweg is een grote modderpoel. Hier maar achter de rhododendrons langs door het bos. Her en der vliegen merels uit de dekking van deze wintergroene struiken. Er is nog geen wild te zien langs de bosrand.
Kijk daar staan de plukladders werkloos in het perceel met kerstgroen. Het knippen van de takjes zit erop voor dit jaar. Laat ik hier langs het vervallen oude boerderijtje maar teruggaan. Een paar oude lindebomen welke vroeger als zonneschermen dienst deden, staan op omvallen. Kijk daar onder de kap liggen wat braakballen van een kerkuil.

Het snelle rondje zit erop en het is half vijf en al bijna donker. Tja, de donkere dagen voor Kerstmis. Maar gelukkig, Kerstmis is het licht zien… Geniet ervan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.