Lions zamelen weer DE-koffiepunten in voor Voedselbank Raalte

RAALTE – Voor de vijfde keer zamelt Lionsclub Raalte Douwe Egberts koffiepunten in voor de Voedselbank Raalte e.o. Bij diverse winkels en supermarkten in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en in Lemelerveld staan verzamelboxen waar koffiedrinkers tot en met 22 december hun DE-waardepunten kunnen deponeren. De koffiebrander verzilvert de ingezamelde punten in pakken koffie, die de Lionsclub vervolgens aan de Voedselbank doneert.

Foto: Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte (l) en Roel Kamping van Lionsclub Raalte werpen de eerste DE-waardepunten in de verzamelbox

Voor voorzitter Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte e.o. (van Olst tot Lemelerveld) komt de koffie-actie net op tijd. “We zijn net door onze voorraad van pakken koffie heen die de acties in afgelopen jaren hebben opgeleverd. Veel huishoudens leven onder de armoedegrens. Vanuit Raalte ondersteunen we zo’n 175 van hen met een wekelijks voedselpakket. Koffie lijkt een luxeproduct en is als je voor 40 euro per week moet rondkomen duur. Dus in het pakket is koffie een welkome aanvulling.”

Roel Kamping coördineert de actie vanuit de Lionsclub Raalte. “Landelijk levert deze actie jaarlijks ruim 100.000 pakken koffie op. Juist in deze tijd van het jaar is dat een mooi gebaar.”

De verzamelboxen zijn op diverse locaties in Raalte en omgeving geplaatst. Iedereen kan daarin tot en met dinsdag 22 december zijn of haar Douwe Egbertspunten (liefst gebundeld en geteld) kwijt. De deelnemende winkels zijn de beide vestigingen van de Jumbo, de AH en de Dirk in Raalte; de Albert Heijn en de Boni in Heino; Plus Severijn in Heeten; Coop Alfring in Luttenberg; de vestigingen van de Parabool in Mariënheem en Broekland; Plus Vermaning in Olst; de Boni en de AH in Wijhe en Coop Neppelenbroek in Lemelerveld.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.