Lauk: Alfabetisch prikken

Ik heb het wel gehad met die mensen die op Facebook rondbazuinen dat zij niet gevaccineerd wensen te worden tegen covid-19. Niet natuurlijk, te snel ontwikkeld, je weet de effecten op langere termijn niet, farmaceutische bedrijven verdienen er miljarden aan, u kent de argumenten. Tenminste, van de meer serieuze anti-vaxxers. Er zijn ook genoeg malloten die denken dat miljardair Bill Gates als leider van een mondiaal pedonetwerk chips in de injectienaald verstopt om ons op afstand te kunnen controleren. Als oud-hospik met zo’n kleine 10.000 gegeven injecties (subcutaan en intramusculair voor de ingewijden) weet ik dat zo’n chip niet in een naald past. En toen waren die naalden nog een stuk dikker dan nu.

De serieuze anti-vaxxers hebben natuurlijk een punt als ze stellen dat een fit en gezond lichaam met veel natuurlijke weerstand het allerbeste tegen ziekte werkt. Helaas zijn lang niet alle mensen fit en gezond. Die moet je dan dus maar opgeven volgens die redenering. Veel van die anti-vaxxers zijn actief op Facebook. Ze weten precies wat RNA is en wat het doet in zo’n vaccin. Ik weet dat niet, heb ook geen tijd voor tien jaar medische scholing en vertrouw dus op virologen die dat wel hebben. De bedenker van Facebook heeft trouwens zelf ook miljarden verdiend dankzij ons.

Ik ga niet meer met ze in discussie, hoe goed ze het ook bedoelen. Van mij mogen ze allemaal volgend jaar vaccinatie weigeren. Ikzelf wil in 2021 weer naar leuke bands luisteren bij Ribs & Blues, lachen om het Wiejes Cabaret bij Stöppelhaene, naar de streekderby Heino-ROHDA, een avondje whisky’s van Willem proeven, naar 3Koteboebo in het Hoftheater, met de kleinkinderen naar de intocht van de Sint, vrijdagmiddag een terrasje pakken en samen op stap met mijn vriendenclub SOS. Ik wil ook niet dat hele sectoren langzaam maar zeker naar de Filistijnen gaan; van artiesten tot horecamensen, van de reisbranche tot de evenementensector, de lijst is lang. En omdat het met die halve, driekwart, hele of intelligente lockdowns nu absoluut niet opschiet, denk ik dat alleen vaccinaties gaan werken. Anders wordt 2021 net zo saai en vervelend als het huidige jaar.

Ik wacht natuurlijk keurig mijn beurt af als er gevaccineerd wordt. Eerst ouderen en mensen met een mindere gezondheid plus de medewerkers in de zorg; daarna mogen ook de hulpdiensten en het onderwijs voor gaan, maar dan hoop ik snel aan de beurt te zijn. Ik stel voor dat het vaccineren alfabetische gaat. Dat werkte vroeger goed bij het klassikale biechten op de katholieke basisschool. Als je Bouhuijzen (of de arme tak Bouwhuis) heet, zit je altijd vooraan mopperde schoolmaatje Arie van Zuilen destijds. Wat ik altijd pareerde door te zeggen dat Petrus aan de hemelpoort ook een boek met namen in alfabetische volgorde gebruikt. Fantasie heb ik altijd gehad.
Ik verwacht dat van mijn SOS-vrienden de gebroeders Albers en Van Assem helemaal voor alfabetisch prikken zijn. En het drietal Vlierhuis, Westenenk en De Wit niet.

1 REACTIE

  1. Wat een prima column weer Lauk. Het niveau van de Salland Centraal columns is er op vooruit gegaan. Het stukje qua lengte en (vooral) inhoud wat mij betreft exact goed…prettig en humoristisch.
    Het geeft je stof tot nadenken. Als “t” er is..? een volmondig “ja” is wat mij betreft nog niet aan de orde. Maar dat was met andere introducties ook zo. Biologisch boeren bijv. daar was ik zelf een fan van. Op medisch advies mocht ik dat; in bezit zijnd van een daarvoor ontworpen pasje nog wel. Echter het geluid en (soms) de “stank” werd door mijn omgeving als minder prettig ervaren. De voorgestelde opties qua volgorde is m.i. zeker een goede basis om te gaan praktiseren. Succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.