Kerststallenexpositie in Nicolaaskerk Wijhe

WIJHE – In de Nicolaaskerk in Wijhe is sinds dinsdag 8 december een expositie van kerststallen te zien. Het gaat om de verzameling van ds. Martje Veenstra-Oving. In de loop der jaren heeft ze vele grote en kleine kerststallen en groepen verzameld.

In de kerk is een looproute uitgezet. De ingang is onder de toren van de kerk en via de zijkant van de kerk kan men de kerk weer verlaten. Daarnaast staat er een wensboom in de kerk om er een wens in op te hangen. Ook bestaat de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken of even in stilte in de kerk te zitten. Op de zaterdagen 12, 19 en 26 december en op de zondagen 20 en 27 december is de kerk geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn coördinatoren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Aanmelding vooraf is niet nodig; wel kan er enige wachttijd ontstaan in verband met het maximaal toegestane aantal aanwezigen. Een mondkapje is tijdens het lopen door de kerk verplicht. Daarnaast bestaat voor kleine groepen tot ongeveer tien personen de mogelijkheid om door de week langs te komen. Dan wordt er uitleg gegeven over het ontstaan van de kerststal; is er een filmpje over de verzameling te zien; wordt er een kerstverhaal verteld; is er kerstmuziek en kan men de kerststallen bezichtigen. Hiervoor dient men een afspraak maken via martjeveenstra@hotmail.com. Ook dan geldt dat een mondkapje verplicht is bij het lopen door de kerk. Bij het zitten mag het af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.