Jouke en Nynke Tuininga 60 jaar getrouwd

RAALTE – Jouke en Nynke Tuininga-Iedema uit Raalte vierden vorige week maandag hun 60-jarig huwelijk. Het stel kreeg ook even bezoek van burgemeester Dadema.

De twee groeiden op in Friesland. Jouke woonde in Wommels en Nynke in Anjum. De pake en beppe (op en oma) van Nynke woonden in Wommels. Nynke kwam er geregeld en zo leerden de twee elkaar kennen. Het stel trouwde op 23 november 1960. Samen kregen ze drie zonen en een dochter; tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Na een aantal verhuizingen binnen Friesland woonde het gezin vier jaar in Lochem. In 1982 verhuisde het gezin naar Raalte, waar Jouke bedrijfsleider werd van het varkensproefbedrijf aan de Drosteweg.

Het hoogtepunt van zijn carrière was het bezoek van koningin Beatrix aan het bedrijf. Ook kreeg hij een onderscheiding wegens bijzondere verdiensten als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Samen waren Jouke en Nynke actief bij Rohda Raalte. Jouke als leider van verschillende seniorenteams en Nynke als bestuurslid. Jouke kreeg twee onderscheidingen van Rohda: als lid van verdienste en als erelid. Het echtpaar ging elk jaar met de caravan op pad naar Tsjechië, Frankrijk en Spanje. Totdat het vijf jaar geleden in verband met gezondheidsklachten niet meer ging. Inmiddels woont het stel op de Hartkamp.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.