(Ingezonden mededeling)6 onmisbare tips voor beginnende motorrijders

Ben je ook sinds kort in het bezit van een motorrijbewijs? Iedere motorrijder weet dat goed leren rijden een kwestie is van oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Onderstaande tips zijn onmisbaar voor alle beginnende motorrijders!

1. Controleer de verlichting voordat je gaat rijden

Het lijkt misschien overdreven, maar het is meer dan verstandig om je verlichting te checken voordat je op je motor springt. Vergeet ook niet te controleren of je rem- en knipperlichten het optimaal doen. Je kunt namelijk beter thuis ontdekken dat ze niet werken, dan onderweg.

2. Rijd defensief

Als motorrijder is het erg belangrijk om defensief te rijden. Hiermee wordt een verdedigende rijstijl en houding bedoeld. Je bent op je motor erg kwetsbaar. Rijd daarom altijd defensief, wees alert en probeer te anticiperen op het gedrag van de overige weggebruikers.

3. Lees het wegdek

Met het lezen van de weg, wordt het scannen van het wegoppervlak bedoelt. Omdat dit constant kan veranderen, is het belangrijk om je hier tijdens het rijden op te focussen. Geef daarnaast gelijktijdig gas en rijd bij regen niet over wegmarkeringen. Zo verklein je de kans op een ongeluk aanzienlijk.

4. Oefen eindeloos de juiste kijktechniek

Ver vooruitkijken, wordt dé sleutel genoemd tot beter motorrijden. Kijk waar je heen wilt gaan, in plaats van vlak voor je motor. Door deze kijktechniek worden je bochten en rijlijnen een stuk beter. Voor iedere motorrijder is dat mooi meegenomen.

5. Kies een passende motorverzekering

Een motorverzekering vinden die bij jou en je motor past, is voor de meeste mensen best lastig. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Naast dat een motorverzekering wettelijk verplicht is, is het wel zo’n prettig idee dat je lieveling op wielen goed verzekerd is bij schade. Ben je benieuwd welke motorverzekering het beste bij je past? Je kunt hier gemakkelijk een motorverzekering vergelijken.

6. Controleer iedere 2 maanden de bandenspanning

Het meten van de bandenspanning is een kleine moeite, maar je kan er groot plezier van hebben. Zonder dat je het doorhebt, lopen de banden van je motor langzaam leeg. Daarom is het verstandig om eens in de 2 maanden de bandenspanning te meten. Rijd je op (te) zachte banden, dan heb je een slechtere wegligging, een langere remweg, eerder een klapband én verbruik je meer brandstof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.