Helligen Hendrik twee keer op de planken in Podium Heino

HEINO – Bert Eeftink, oftewel Helligen Hendrik, verzorgde afgelopen zaterdag twee try-outs van zijn nieuwe voorstelling ‘Wen d’r mar an!’ in Podium Heino. Beide voorstellingen waren uitverkocht. Het boze, nukkige typetje blijft populair. Volgens de biografie van de voorstelling (we weten niet of we die helemaal serieus moeten nemen), had de cabaretier grootse plannen voor het komende theaterseizoen: een pompeuze show met een vijfkoppige band, twintig danseressen en tal van spectaculaire special-effects. Maar de ambitieuze plannen staan inmiddels in de welbekende ijskast. Dus stond Hendrik met een sober programma op de planken. Hij gaf daarin ook zijn visie op de vermaledijde corona-crisis. Van toiletpapier hamsteren tot de 1,5 meter samenleving. Van lockdowns naar balkonzangers en besmettingshaarden. Foto: Annet van Raalten