Heinose ondernemer over idee zonnepark: ‘Niet echt verstandig’

(Ingezonden brief)

HEINO – Ondernemer Alfons Boerdijk uit Heino is het niet eens met de inhoud van de ingezonden brief van Kees Huls die vorige week stond afgedrukt in deze krant. Huls stelde voor een stuk grond dat de gemeente Raalte heeft aangekocht voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Heino (deels) te gebruiken voor zonnepanelen en/of windmolens. In elk geval zo lang dat die grond niet volledig in gebruik is als bedrijventerrein. Boerdijk vindt dat echter niet verstandig. Onderstaand zijn reactie.

“Het is natuurlijk prima dat iemand uit Raalte meedenkt over de mogelijk aan te leggen zonneparken, windmolens, toekomstige verdubbeling van de N35, een ventweg en een fietssnelweg in Heino. Om dat alles echter te doen op en rond de nieuwe uitbreiding van het industrieterrein in Heino lijkt mij, als lokale ondernemer, niet erg verstandig. Veel ondernemers in Heino zitten namelijk al jaren te wachten op de voornoemde uitbreiding van het industrieterrein.”

“Voor de economie en werkgelegenheid in Heino is uitbreiding van het industrieterrein essentieel, ook voor de lange termijn, ook een eventuele verdubbeling van de N35 zal daar inderdaad een positieve draai aan geven. Gaan we echter alle andere voornoemde zaken ter plaatse uitvoeren dan blijft er voor de ondernemers uit Heino helaas geen ruimte meer over. Volgens mij is er in Raalte nog voldoende plek voor een zonnepark of enkele windmolens.”

2 REACTIES

  1. Ik zou me niet te veel zorgen maken om de uitbreidings mogelijkheden van de Heinose ondernemers. Eerder over de explotatiekosten voor de gemeente. De gronden zijn aangekocht na invertarisatie van de behoeftes. Maar wel in een (economische) andere tijd en voor Corona.

    Voorbeeld 1 : 10.000 m2 voor Volkerink Heino. Het bedrijf bestaat al niet meer.
    voorbeeld 2 : 3500 m2 voor Mechanisatie Heino. Zij hebben de Volkerink locatie over genomen, ook die behoefte bestaad niet meer weet ik uit betrouwbare bron.

    Los van wat ik vind van het idee van Kees Huls begrijp ik dat het gevaarlijk is om als Zuthemer wat van dit onderwerp te vinden. Als mede Raaltenaar doe ik dat toch. Met de economie in vrijeval opdit moment verbloemd door allelei steun en noodmateregelen krijgt menig bedrijf het komende (half) jaar het nog moeilijk om de broek op te houden, ook in Heino.

    Ik moet nog zien hoeveel van de belanghebbenden er daadwerkelijk bouwen gaan. Maar meneer Boerdijk mag dromen net als Kees Huls dat doet.

  2. Hr. Boerdijk. Dank voor uw reactie. U suggereert dat het u niet bevalt dat een “Raaltenaar” een oordeel heeft over Heinose problemen. Ik wijs u er graag op, dat ik sinds 1992 in Heino heb gewoond en door omstandigheden in Raalte terecht ben gekomen. Ik ben echter nog volledig op Heino gericht. Ik ben het volledig met u eens, dat uitbreiding van Blankenfoort belangrijk is. Er zal echter wel enige tijd overheen gaan voordat de uitbreiding volledig uitgegeven is en daarom zijn zonnepanelen en eventueel windmolens dan interessant, omdat dat gewoonlijk contracten voor15 jaar zijn en de gemeente dan nog wat inkomsten heeft en de grond daarna weer beschikbaar is. Lijkt mij een betere oplossing dan de landschapsontsierende oplossingen die nu bekeken worden bij De Vlaminckhorst/Telgenbos en Kanaaldijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.