Filippinosnertwandeling Red Horse Company afgelast

LIERDERHOLTHUIS – De jaarlijkse Filippinosnertwandeltocht ten behoeve van de Red Horse Company gaat in verband met het coronavirus niet door. De wandeltocht stond gepland op zondag 3 januari. Normaal gesproken trekt het evenement vele honderden deelnemers. De Red Horse Company hoopt de wandeltocht in de loop van volgend jaar alsnog te kunnen organiseren.

De Red Horse Company, een stel inwoners van Heino, Lierderholthuis en omstreken, zet zich in voor de Filippijnen. De afgelasting van de wandeltocht is een flinke aderlating voor de geldpot van de stichting. “Ook op de Filippijnen is de bevolking zwaar getroffen door de coronacrisis. Op onze bouwplek in Sagay city op het eiland Negros zijn veel inwoners, veelal ‘dagloners’, door de coronalockdown zonder werk komen te zitten. Er bestaat daar geen steunpakket; geen werk is géén inkomen”, zo laat de stichting weten.
Toen de coronacrisis begon, was de nieuwe gemeenschappelijke moestuin in Sagay net gerealiseerd. Een initiatief van de Red Horse Company en financieel mogelijk gemaakt door de toekenning van de Stöppelhaene Oogstgave. “De eerste producten werden al snel geoogst en waar de mensen voorheen geen toegang hadden tot versproducten is er nu ineens ‘gezonde welvaart’ voor iedereen in het dorp. Het succes van de tuin heeft bij de dorpsbewoners iets losgemaakt. Ze zijn gemotiveerd geraakt om samen te werken en daardoor hebben de gezinnen dagelijks gezond en voldoende eten.”

Afgelopen februari werden nog eens zes huizen gerealiseerd. Het is de bedoeling om er in samenwerking met de Rotaryclub nog enkele bij te bouwen. Dat heeft echter wat vertraging opgelopen. “Door de coronacrisis zijn de Filippijnse bouwvakkers vanaf maart echter al niet meer op de bouwplek geweest. De steden en dorpen op het eiland Negros zijn voor langere tijd in (semi) lockdown. We zijn wel steeds in gesprek met onze contactpersonen, dus zo gauw het kan wordt er weer verder gebouwd.”

Giften zijn welkom op banknummer NL88 RBRB 0845 1409 22. Zie verder staging2.redhorsecompany.nl en facebook/ redhorsecompany.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.