Extra steun voor jongeren op de arbeidsmarkt in coronatijd

ZWOLLE – De provincie Overijssel komt met twee nieuwe regelingen om jongeren een goede start te kunnen geven op de arbeidsmarkt, gericht op het in dienst nemen van pas afgestudeerde jongeren in het midden- en kleinbedrijf en het aanbieden van stage- en leerwerkplaatsen.

MKB-bedrijven die een HBO- of universitair afgestudeerde jongere in dienst nemen, kunnen een subsidie ontvangen van 10.000 euro. Voor het aanbieden van een stage aan een MBO-scholier kan 1.500 euro worden aangevraagd voor begeleiding. Voor begeleiding van een persoon die een beroeps begeleide leerweg (leerwerkplaats) volgt kan 5.000 euro subsidie worden aangevraagd. Voor beide laatste categorieën geldt een maximum van twee subsidies per ondernemer.
Gedeputeerde Tijs de Bree: “Het Centraal Planbureau gaf onlangs aan dat 9 tot 20 procent van de afgestudeerde jongeren niet aan het werk komt. Vóór de crisis hadden veel bedrijven juist moeite om voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden. De provincie Overijssel wil dat bedrijven die dat kunnen, blijven investeren in nieuwe medewerkers en ondersteunt dat met deze regelingen. Het mes snijdt aan twee kanten: we helpen jongeren aan het werk, en bedrijven aan een gekwalificeerd personeelsbestand om sterk te herstellen uit de crisis.”
De twee regelingen zijn onderdeel van een breder pakket aan maatregelen om de arbeidsmarkt te laten herstellen uit de crisis. Dit zogeheten Vijfpuntenplan bestaat naast de maatregelen gericht op jongeren uit projecten en regelingen op gebied van scholing, aanleren van nieuwe technieken (digitalisering, verduurzaming), begeleiding van werk naar werk en het aanleren van basisvaardigheden (taalonderwijs). Voor de twee nieuwe regelingen gericht op jongeren stelt de provincie 1,2 miljoen euro beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.