Eindexamenleerlingen van HAVO/VWO Carmel College Salland mogen weer naar school

RAALTE – De eindexamenleerlingen van HAVO/VWO  mogen vanaf aanstaande maandag weer naar school. Dat heeft het Carmel College Salland in samenspraak met de GGD besloten.

“Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij goed contact met het Carmel College Salland over de besmettingen in de school en hoe we uitbraken kunnen voorkomen”, zegt Rianne van den Berg, directeur van GGD IJsselland. “Deze week hebben we zorgvuldig gekeken naar de leeftijden en de clusters van de besmette mensen in de gemeente Raalte. Daaruit blijkt dat in de leeftijdsgroep van de examenleerlingen weinig besmettingen zijn. Natuurlijk blijft het belangrijk dat zij, net als iedereen, zich goed aan de maatregelen houden.”

Han Nijboer, rector Carmel College Salland: “Juist voor deze leerlingen is het belangrijk dat ze naar school kunnen om zich goed voor te bereiden op de examens. Maar ook dan staat veiligheid voorop. Uit voorzorg krijgen grotere klassen zoveel mogelijk les in een ‘dubbellokaal’, waardoor de leerlingen onderling afstand kunnen houden.”

De overige klassen havo/vwo volgen vanaf afgelopen maandag tot de kerstvakantie online onderwijs. De school hoopt met de maatregelen van twee weken online onderwijs, verdere besmettingen in de school te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.