Home / Sallandcentraal / Een alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen: de thuisduik

Een alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen: de thuisduik

DALFSEN – Op 1 januari 2021 vindt er geen nieuwjaarsduik in de Vecht plaats vanwege alle coronamaatregelen en risico’s, maar Team Dalfsen, de organisatie van de actie, biedt wel een alternatief om het nieuwe jaar fris te beginnen èn de strijd tegen ALS te steunen.

Hoe krijgt de nieuwjaarsduik dit jaar vorm? Het is de bedoeling dat de deelnemers op 1 januari om precies 12.00 uur, één, twee of meer blikken water of een emmer koud water over zich heen (laten) gooien. “Zet het vooraf een tijdje in de koelkast voor de juiste temperatuur of gooi er een zak ijsklontjes in: een alternatieve New Years Ice Bucket Challlenge! Vertel familie, vrienden en bekenden dat jij ook meedoet en laat je vooraf sponsoren zodat de strijd tegen ALS kan doorgaan. In 2020 moesten vrijwel alle grote ALS-evenementen worden afgelast. De inkomsten daalden met meer dan 50 procent.”
De deelnemers worden opgeroepen om een opname/vlog van hun alternatieve nieuwjaarsduik te maken en deze op YouTube, Facebook, Instagram etc te zetten. “Iedere sponsor kan dan zien dat jij een frisse start gemaakt hebt. Suggestie: spreek na de duik een mooie oneliner of wens uit. En stuur jouw opname naar ons op teamdalfsen@gmail.com. Wij plaatsen dan zo veel mogelijk filmpjes op onze website www.teamdalfsen.nl.” De meest originele opname wordt beloond met een grote taart van de Taarten Barones uit Dalfsen.
De deelnemers worden gevraagd om in ieder geval 15 euro per persoon en als het even kan ook extra sponsorgeld over te maken naar het ALS Team Dalfsen: NL24 RABO 0325 1579 79 ten name van B. Bos (dit nummer wordt door het Team Dalfsen uitsluitend voor ALS-gelden gebruikt).

Foto: ALS-patiënt Gerrit Kolkman kijkt vanachter het raam van zijn woning toe hoe een emmer water over de captain van het Team Dalfsen, Bernard Bos, gegooid wordt.

Lees ook

Provincie zoekt inwoners die ‘het zelf beter kunnen’

ZWOLLE – De provincie heeft het uitdaagrecht, oftewel het Right to Challenge, ingevoerd. Inwoners kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.