Diverse wijzigingen in dienstregeling busvervoer Salland

REGIO – Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Daar valt ook Salland onder. RRReis is vanaf die datum de nieuwe merknaam van het openbaar vervoer in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De buslijnen worden geëxploiteerd door Keolis, dat onder de vlag van RRReis rijdt. RRReis, in dit geval Keolis, rijdt met zo’n 250 nieuwe elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De scholierenlijnen veranderen bijna niet. Voor een overzicht van alle veranderingen zie RRReis.nl/dienstregeling.

De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. De nieuwe dienstregeling biedt meer openbaar vervoer. Er zijn snellere routes en bussen rijden vaker. Ook komen er nieuwe verbindingen doordat routes wijzigen of bussen beter op elkaar aansluiten. Op een aantal lijnen zijn reizigers sneller op hun bestemming, doordat er op de route bij minder haltes wordt gestopt. Dit is ook bij de stadsdiensten van Zwolle en Deventer het geval. Hierdoor is de rit voor een deel van de reizigers goedkoper en zijn er betere aansluitingen op andere bussen en treinen. Het aanpassen van routes heeft soms echter ook nadelige gevolgen voor reizigers, met name daar waar een halte vervalt. Ook komen enkele lijnen in de regio IJssel-Vecht niet meer terug, omdat te weinig reizigers hiervan gebruikmaken.

Deventer

In Deventer komt er onder andere een nieuwe buslijn tussen het station en bedrijvenpark A1. Die rijdt van maandag tot en met vrijdag één keer per uur; in de spits twee keer per uur. Met buslijn 160 zijn reizigers voortaan vanaf het station snel bij De Scheg en winkelcentrum Colmschate. De bus rijdt om het half uur en de laatste rit vertrekt om 23.50 uur vanaf station Deventer. Buslijn 161 rijdt voortaan niet meer naar station Zwolle, maar via het Isala ziekenhuis naar bedrijventerrein Hessenpoort. Reizigers uit Olst, Wijhe en Zwolle Zuid krijgen hierdoor een nieuwe reismogelijkheid naar deze bestemming. In Hessenpoort kan worden overgestapt om door te reizen naar station Zwolle. In Deventer rijdt de bus weer via de Havezatelaan. Daardoor zijn reizigers uit Diepenveen en Boskamp sneller bij station Deventer. Buurtbus 516 (Olst – Heeten – Raalte) stopt voortaan ook bij de halte Olst centrum. Op vrijdag rijdt de buurtbus in het centrum van Olst een andere route in verband met de markt. Dat geldt ook voor buslijn 161. De dienstregeling van buurtbus 590 (Deventer – Nieuw-Heeten) wijzigt tijdens de vakantieperiode. Ook zijn de rijtijden op alle ritten voortaan gelijk.

Zwolle

Ook in Zwolle zijn er diverse wijzigingen. De scholierenlijn 10 naar Deltion Campus en de oude buslijn 11 (Station – Oosterenk) vervallen. Voor buslijn 11 zijn er in de nieuwe dienstregeling andere reismogelijkheden, zoals buslijnen C1 en 40. Bovendien rijden er meer bussen op buslijn 9 van station Zwolle naar Deltion Campus. Buslijn 161 rijdt voortaan niet meer naar station Zwolle, maar via het Isala ziekenhuis naar bedrijventerrein Hessenpoort. Reizigers uit Olst, Wijhe en Zwolle Zuid krijgen hierdoor een nieuwe reismogelijkheid naar deze bestemming. In Hessenpoort kan worden overgestapt om door te reizen naar station Zwolle. Buurtbus 516 (Olst – Heeten – Raalte) stopt voortaan ook bij de halte Olst centrum. Op vrijdag rijdt de buurtbus in het centrum van Olst een andere route in verband met de markt. Dat geldt ook voor buslijn 161. Buurtbuslijn 523 (Zwolle Zuid – Heino) reed voorheen onder lijn 503. Omdat er nog een buurtbuslijn 503 is (Eerbeek – Brummen) is samen met de buurtbusvereniging besloten om de buurtbus tussen Zwolle Zuid en Heino voortaan nummer 523 te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.