Derkje Slotman-Dijk uit Heino viert honderdste verjaardag

HEINO – Derkje Slotman-Dijk vierde afgelopen zaterdag haar 100-ste verjaardag. Ook burgemeester Dadema kwam even langs in het Wooldhuis in Heino, waar Derkje tegenwoordig woont.

Derkje werd op 28 november 1920 geboren in Dalfsen, waar ze ook opgroeide. Ze was de helft van een tweeling. In 1953 trouwde ze met Evert Slotman, ook de helft van een tweeling. Het stel had een boerderij aan de Zuthemerweg in Heino. Derkje was boerin in hart en nieren. De boerderij was haar lust en haar leven. “Het is nergens op de wereld mooier”, vertelt ze. Sinds 2003 woont zij in het dorp Heino. Tot 2017 aan de Kloostermanshof en sindsdien in Het Wooldhuis, waar zij het prima naar haar zin heeft. Daar heeft ze tijd om onder andere te rummikuppen en te breien. Een andere hobby is zingen. Dat staat helaas in verband met het coronavirus op een wat lager pitje. Een andere grote liefde is lezen. Ze leest dan ook vier à vijf boeken per week.

Derkje heeft een zoon en een dochter (ook een tweeling), vier kleinkinderen (waarvan een tweeling) en vier achterkleinkinderen; de vijfde is op komst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.