DeesieDjoeks knalt met clip ‘Kaboem’ het jaar uit

RAALTE – ‘Kaboem’, zo heet het nummer (met clip) op YouTube over het in Oost-Nederland zo populaire carbidschieten, waarmee de jonge Raalter band DeesieDjoeks stevig rock’n rollend afscheid neemt van 2020. Een jaar dat heel anders liep dan eind 2019 gedacht werd.

“Net voor de kerst vorig jaar deed zangeres Eline Maatman auditie en gingen we aan de slag in onze oefenruimte in Luttenberg. Met plannen voor optredens in 2020 zoals in de Lantaarn in Hellendoorn en het opnemen van onze eerste plaat. Dat ging dus allemaal mooi niet door”, vertelt basgitarist Sander Booijink. Hij is net als gitarist Erik Langenbach oud-lid van de opgeheven feestband Die Tolle Leute en vormde de band DeesieDjoeks daarna samen met Jurrie Overgoor en Mark Wispels. Met op het repertoire ‘stampende, dampende, bonkende, ronkende onvervalste boerenrock-klassiekers in de eigen taal’ zoals de band dat zelf omschrijft.
“Wij bewonderden altijd die stoere bands zoals Jovink en Bökkers tijdens hun optredens op Stöppelhaene en zo. Gave muziek met een bak energie. Maar ook ruige mannen met dikke baarden en veel bier terwijl wij eigenlijk vier keurige huisvaders in Raalte zijn. Wij mogen van onze vrouwen een avondje van huis om het talkpoeder uit de luiertas te spelen”, zo zegt Sander met veel zelfspot.
“Met zangeres Eline erbij werd dat heel anders en heel bijzonder. Want was het niet Joan Jett, de schrijfster van het nummer ‘I love rock’n roll’ die ooit zei: ‘Meiden hebben ballen, ze zitten alleen wat hoger?’ We zeggen zelf; gezongen door een deerne waarvan je mocht willen dat ze je buurmeisje was.” Carnavalsvierend Raalte en omgeving kent Eline in ieder geval wel; zij was lid van de succesvolle groep ‘Chicks on the Block’ die zowel zingend als wagenbouwend veel prijzen won.

Vaccineren

Door alle coronamaatregelen kwam het dit eerste jaar weinig van repeteren, laat staan van liveoptredens of plaatopnames. Gelukkig bleek de bijkeuken van de woning van Sander aan de Stationsstraat nog wel geschikt om, zonder het hele Raalter centrum wakker te houden, een keer onversterkt te repeteren. Waarna in de Hillroadstudio in Luttenberg de muziek voor de clip ‘Kaboem’ opgenomen kon worden. De keuze voor deze muzikale ode aan juist het carbidschieten (waarin de band ook duidelijk laat weten wat ze van het jaar 2020 vindt) heeft een speciale reden. “Erik heeft vanuit zijn werk zijdelings van doen met wat wel en niet kan bij carbidschieten. We weten allemaal dat het hier in Salland, maar eigenlijk in heel Oost-Nederland enorm leeft. Dat is ook het gebied waar we ons als DeesieDjoeks op willen richten. De stap om dit jaar toch met een stevige knal af te sluiten middels deze clip Kaboem met een eigen song was toen snel gezet.”
En 2021? “Dan gaat alles goed komen, ik heb veel vertrouwen in het vaccineren. Wij hopen vanaf maart of april te kunnen optreden, misschien in eerste instantie nog met kleinere aantallen bezoekers. DeesieDjoeks gaat dus zeker van zich laten horen in 2021. Ons motto is duidelijk; Vier tikken veuraf en gas! We gaan feestjes bouwen alsof nachtvoeding voor baby’s en de morgen niet bestaan.”
staging2.facebook.com/deesiedjoeks/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.