Coronasneltestlocatie in Zwolle geopend

ZWOLLE – Vrijdag 4 december zijn de deuren van de nieuwe coronasneltestlocatie in de IJsselhallen goeopend. Wethouder Michiel van Willigen, ook voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur van GGD IJsselland, Ina Kuper, bestuurslid Isala Ziekenhuis en Margreet Algera, lid directieteam GGD IJsselland verrichtten de officiële openingshandeling van deze zogenaamde de L-testlocatie.

Bij deze testlocatie zet de GGD antigeentesten (sneltesten) in. In de andere zeven testlocaties in de regio IJsselland wordt gewerkt met de PCR-test. De testlocatie beschikt straks over tien teststraten waar je lopend of in je rolstoel naar binnen kunt gaan. Het parkeerterrein voor de bezoekers is afgescheiden van het normale parkeerterrein van de IJsselhallen en heeft een aparte ingang (aan de andere kant van de A28). De locatie is net als de andere testlocaties in de regio IJsselland zeven dagen per week geopend voor mensen die een afspraak hebben gemaakt.
De opening van de L-testlocatie maakt deel uit van het landelijke opschalingsplan. De bouw van de L-testlocatie in Zwolle is een unieke samenwerking tussen GGD IJsselland, de gemeente Zwolle, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), GGD GHOR Nederland en VNO-NCW.
Een coronatest kun je alleen op afspraak laten doen. Als je klachten hebt die passen bij COVID-19 bel dan naar 0800 – 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur) of log in met je DigiD op staging2.coronatest.nl. Via deze website kun je achteraf ook de uitslag van je test inzien.

Acht locaties

Met de opening van de L-testlocatie beschikt GGD IJsselland nu over acht vaste testlocaties verspreid over de regio: in Deventer, Ommen, Hardenberg, Raalte, Steenwijk, IJsselmuiden en nu twee in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: staging2.ggdijsselland.nl.

Op de foto van links naar rechts: Ina Kuper, Margreet Algera en Michiel van Willigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.