College Olst-Wijhe wil meldingsplicht voor carbidschieters

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe wil dat iedereen die van plan is om op Oudejaarsdag te gaan carbidschieten zich vooraf aanmeldt. Het is de bedoeling dat de gemeente eerst het gesprek aangaat met de carbidschieters om de traditie veilig en passend binnen de coronaregels te laten verlopen. Carbidschieten mag dit jaar dan tot 17.00 uur.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om hiertoe de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen. De gemeenteraad besluit hierover op 14 december. Aanmelding is al mogelijk vanaf donderdag 10 december. Burgemeester Ton Strien: “We vinden het belangrijk dat het traditionele carbidschieten kan doorgaan. Anders dan bij het afsteken van vuurwerk, waardoor vorig jaar ongeveer 1300 mensen (spoedeisende) zorg nodig hadden, gebeuren er gelukkig maar zeer beperkt ongelukken bij het carbidschieten. Het geeft dus geen extra druk op de zorg. Natuurlijk moet deze gezellige traditie wel in goede banen worden geleid.”
Na de persconferentie van dinsdag 8 december wordt de informatie over carbidschieten op staging2.olst-wijhe.nl/carbidschieten aangevuld met de geldende coronaregels waaraan carbidschieters zich moeten houden. De regels die ieder jaar gelden, gelden ook nu. Die gaan bijvoorbeeld over de aan te houden afstand tot woningen en het gebruik van ballen. Meldingen zijn mogelijk via een formulier op staging2.olst-wijhe.nl/carbidschieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.