Café de Schoenmaker lanceert eigen ‘Gatgraver’

LUTTENBERG – Café de Schoenmaker in Luttenberg heeft onder de naam ‘de Gatgraver’ twee eigen biertjes op de markt gebracht: een tripel en een blond. Op het etiket prijkt ook 3.16. En dat is natuurlijk de diepte van het gat dat Jos ‘van Mans’ Reimink en zijn assistent Paul ‘van Spieken’ Heuven tijdens het Luttenbergs Feest in 1983 in dertig minuten tijd wisten te graven. Een wereldrecord. En een stukje Luttenbergse historie.

De twee gravers namen afgelopen vrijdag de eerste biertjes in ontvangst uit handen van Leon Wellinkvoorde en Niek Roessink die samen met Stefan Kleine Toereers (niet aanwezig) na een oproep de naam voor het biertje verzonnen. “We liepen al een paar jaar rond met het idee voor een eigen biertje”, vertelt Nathalie te Wierike, samen met haar man Jan en zoon Lars eigenaar van Café de Schoenmaker. “Normaal gesproken kom je er echter niet aan toe. Nu hebben we meer tijd. Het coronavirus is voor niemand leuk, maar bij de pakken neerzitten, dat wordt ‘m ook niet. Met het biertje willen we laten zien dat we niet stil blijven zitten.” De Gatgravers (allebei met een alcoholpercentage van 8 procent) zijn van vrijdag tot en met zondag verkrijgbaar bij de Schoenmaker (van 11.30 tot 20.00 uur).
De introductie van de twee biertjes is niet het enige initiatief van de Schoenmaker. Jan bereidt al enige tijd gerechten die verkrijgbaar zijn bij Coop Alfring. In samenwerking met de zussen Maud en Joyce Heuven biedt de Schoenmaker nu ook volledige kerstdiners aan: diverse voor- en hoofdgerechten en een speciaal nagerecht. Bestellen kan middels een bestellijst die verkrijgbaar is bij het café en de Coop. Bovendien presenteert de Schoenmaker op derde kerstdag, zondag 27 december, een speciale online Kerstshow. Van 15.00 tot 19.00 uur kan iedereen meedoen aan een interactieve spelshow (met onder andere een Luttenbergse versie van The Masked Singer). De deelnamekosten bedragen 50 euro (voor een gezelschap van vier personen). Dat is inclusief wat lekkers, een lot (voor diverse leuke prijzen) een borrelbox en een vaatje Heineken van 5 liter (of drie flessen wijn). Het prijzenpakket bestaat onder andere uit een weekendje overnachten in pension Hausamhirschsprung in Willingen (inclusief ontbijt) en een TV. Opgave (uiterlijk 22 december) via info@cafedeschoenmaker.nl.
Op Oudjaarsavond volgt een online Top 2000 Muziekquiz. De deelnamekosten bedragen 32,95 euro per gezelschap van vier personen. Dat is inclusief een borrelbox. De quiz duurt van 19.30 tot 23.00 uur. Ook dan zijn er weer diverse mooie prijzen te winnen. Opgave via het eerder genoemde mailadres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.