Broekland wil duidelijkheid over kerkgelden

BROEKLAND – Geef op korte termijn duidelijkheid over de bestemming van het geld dat vanuit de Broeklander geloofsgemeenschap is ingebracht bij de fusie van de Sallandse parochies in 2010; dat is de boodschap van een brief aan het bestuur van parochie H. Kruis, die door zo’n zevenhonderd inwoners van Broekland en omgeving ondertekend is.

In Broekland wordt momenteel hard nagedacht over de mogelijkheden voor een passende herbestemming van de kerk, die ergens in de komende vier, vijf jaar de deuren zal sluiten. Het kerkgebouw kampt echter met achterstallig onderhoud. Toen de plaatselijke geloofsgemeenschap recentelijk van het parochiebestuur te horen kreeg dat er geen geld beschikbaar komt voor het onderhoud, viel dat niet in goede aarde. Dit ook met het oog op de komende herbestemming, maar ook gezien de goede opbrengsten vanuit de actie Kerkbalans en het bij de fusie van de parochies ingebrachte geld. Vandaar dat de geloofsgemeenschap besloot om in de pen te kruipen.

De brief is inmiddels overhandigd aan het parochiebestuur. Een afspraak om in overleg te gaan, is gemaakt. Lees ook de serie: ‘Verdwijnt God uit Salland?’. Ditmaal over de Pauluskerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.