Boeren protesteren bij distributiecentrum Jumbo in Raalte

RAALTE – Zeker honderd boeren met zo’n zestig tractoren hebben zich vrijdagavond verzameld bij het distributiecentrum van de Jumbo aan de Heesweg in Raalte. De boeren voeren actie omdat ze betere prijzen willen van de supermarkten voor hun producten. De boeren zijn ontevreden met de in hun ogen te lage prijzen die de winkels betalen voor de Nederlandse boerenproducten.

Het is niet de eerste keer dat de boeren actievoeren bij het distributiecentrum van de supermarktketen. In juli protesteerden honderden boeren tegen het stikstofbeleid van minister Carola Schouten.

Foto’s: Arnold Roolvink

Ook bij vier andere distributiecentra van Jumbo, onder meer in Breda, Beilen, Veghel en Woerden, protesteerden boeren vandaag. De actie in Raalte zou volgens insiders duren tot zondag. Vannacht wordt er o.a. nog een boeren delegatie verwacht vanuit Zuid-Twente.

Meerdere vrachtwagens kunnen het terrein van Jumbo niet op en de chauffeurs moeten de nacht doorbrengen in hun vrachtwagen aan omliggende wegen. Wat dit betekent voor de bevoorrading van de winkels is niet duidelijk.

 

Meer foto's