Boeren protesteren bij distributiecentrum Jumbo in Raalte

RAALTE – Zeker honderd boeren met zo’n zestig tractoren hebben zich vrijdagavond verzameld bij het distributiecentrum van de Jumbo aan de Heesweg in Raalte. De boeren voeren actie omdat ze betere prijzen willen van de supermarkten voor hun producten. De boeren zijn ontevreden met de in hun ogen te lage prijzen die de winkels betalen voor de Nederlandse boerenproducten.

Het is niet de eerste keer dat de boeren actievoeren bij het distributiecentrum van de supermarktketen. In juli protesteerden honderden boeren tegen het stikstofbeleid van minister Carola Schouten.

Foto’s: Arnold Roolvink

Ook bij vier andere distributiecentra van Jumbo, onder meer in Breda, Beilen, Veghel en Woerden, protesteerden boeren vandaag. De actie in Raalte zou volgens insiders duren tot zondag. Vannacht wordt er o.a. nog een boeren delegatie verwacht vanuit Zuid-Twente.

Meerdere vrachtwagens kunnen het terrein van Jumbo niet op en de chauffeurs moeten de nacht doorbrengen in hun vrachtwagen aan omliggende wegen. Wat dit betekent voor de bevoorrading van de winkels is niet duidelijk.

 

Meer foto's

8 REACTIES

 1. Leuk al die foto’s, maar het zijn langzamerhand schandalige acties. Demonstreren is een goed recht, maar de boel keer op keer platleggen niet. Schande; zeker in deze barre en drukke tijden. Mijn sympathie hebben de boeren inmiddels niet meer.

 2. Las in de Stentor dat een aardappelboer slechts 1 cent krijgt voor een kilo aardappelen en de Jumbo ze verkoopt voor 1 euro per kilo. Dan begrijp ik dit soort acties wel. Als er iets schandalig is zijn het wel de lage prijzen die de boeren voor hun producten krijgen.

  • De staking is gebroken door leveringen uit DC Beilen.
   Jumbo centrum Raalte is bevoorraad, vrachtwagen met pech staat er nog (karma?)

  • @T
   Hier geloof ik geen sikkepit van! Dan is er al vele jaren geleden iets fout gegaan. Een stok om hond te slaan omdat je jaren geleden iets zelf niet zo handig heb gedaan?
   Eerste reden prijsdalingen: teveel aanbod bij te weinig vraag. Dus overproductie.
   Lees: nieuweoogst.nl

  • Toen het ze voor de wind ging hoorde je ze ook niet, in de gouden subsidie tijden. Toen kon men ook vooruitzien dat het een keer zou stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.