179 miljoen vanuit Europa voor MKB in Oost-Nederland

ZWOLLE – De provincies Overijssel en Gelderland ontvangen de komende jaren 179 miljoen euro uit regionale fondsen van de Europese Unie. Daarover zijn vorige week woensdag afspraken gemaakt met staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Het geld is bedoeld voor ondersteuning van innovatie in het MKB en voor het opvangen van de economische gevolgen van de coronacrisis (met name ook in het MKB). De Europese bijdrage dreigde aanvankelijk lager uit te pakken. Overijssel en Gelderland komen niet in aanmerking voor een Europees fonds (JTF) dat is bedoeld om grote stappen te maken in de aanpak van CO2-uitstoot. Hiervoor komen alleen grote industriële clusters in aanmerking. In Oost-Nederland zijn die hiervoor te klein. Door een lobby uit beide provincies is hiervoor een compensatie bedongen van 55 miljoen euro. Naast de regionale fondsen blijven de provincies Gelderland en Overijssel samen met tal van partners actief om middelen binnen te halen uit andere grote Europese fondsen. Hiervoor wordt samengewerkt met vertegenwoordigingen van meer dan dertig andere Europese regio’s. Onlangs is Oost- Nederland aangewezen als voorzitter van dit samenwerkingsverband.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.