Woningzoekenden en huurders in Raalte en Olst-Wijhe willen actie

REGIO – Huurders en woningzoekenden uit Raalte en Olst-Wijhe willen dat hun gemeente in actie komt tegen de wooncrisis. Ze roepen in een petitie de gemeenten op om zich uit te spreken tegen het landelijke woonbeleid. De lokale actie is onderdeel van een landelijke campagne tegen de wooncrisis van de Woonbond en DeGoedeZaak.

“Gemeenten hebben de taak gekregen om te zorgen voor voldoende woningen, maar ondertussen zorgt het landelijke beleid ervoor dat dat niet lukt”, vertelt Willy Lourenssen namens de actievoerders. “Zo geldt er sinds 2013 een belasting op sociale huur (de verhuurderheffing) die ervoor zorgt dat de huren fors stijgen en er veel te weinig geld naar nieuwbouw gaat. Ook kunnen gemeenten weinig ondernemen tegen de hoge prijzen in de vrije sector omdat de landelijke overheid hier geen goed beleid op maakt.” En dat moet anders, concluderen de actievoerders. “Wij roepen de gemeente op hier een punt van te maken bij het Kabinet. Wij zitten hier met lange wachttijden en hoge huurprijzen of mensen die helemaal geen geschikte woning kunnen vinden door slecht landelijk beleid.” De petitie is online te ondertekenen via actie.degoedezaak.org/p/Raalte en actie.degoedezaak.org/p/Olst-Wijhe. Zie verder wegmetdewooncrisis.nl.

1 REACTIE

  1. Er moet meer gebouwd worden voor een persoons huishouden. de mensen die alleen wonen in een groot huis laten verhuizen naar kleineren woningen, zodat de gezinnen groter kunnen gaan wonen. Wanneer er gebouwd wordt duurzaam en goedkoper.
    zodat er minder huur voor betaald hoeft te worden.
    Het geldt ook voor hoogbouw in de steden en dorpen in het centrum,
    toegankelijker worden voor mensen die minder te besteden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.