Wijkagent Frank de Jonge ergert zich aan brutale toeschouwers bij brand Jumbo in Raalte: ‘Belachelijk!’

RAALTE – Tijdens de brand in het distributiecentrum van de Jumbo aan de Almelosestraat in Raalte kwamen veel mensen kijken. Volgens wijkagent Frank de Jonge trokken weinig toeschouwers zich iets van de afzetlinten aan. “Vanwege de grote inzet van de brandweer en andere diensten werd de straat afgezet”, schrijft De Jonge. “Helaas waren we het eerste anderhalf uur druk met aanspreken en terugsturen van mensen die kennelijk niet begrijpen wat de betekenis is van een afzetlint.”

Volgens De Jonge hebben ‘sensatiezoekers’ hekken en linten weggehaald. “Belachelijk! Werkelijk tenenkrommend hoe dwars mensen kunnen zijn om maar met de neus vooraan te staan. Voor de mensen die het niet begrijpen: een lint betekent geen toegang!”

5 REACTIES

  1. Volgens mij is dit een teken van deze tijd. Het lijkt wel of mensen nergens meer iets op uitdoen; of het ze allemaal niets kan schelen. Politie, BOA’s en andere handhavers negeren of recht in hun gezicht gaan staan uitschelden. En dat kan ook allemaal straffeloos tegenwoordig, want zelfs als je een politicus met de dood bedreigt kom je er af met een paar uur schoffelen in een openbaar plantsoen. Waar is het respect naar elkaar gebleven? Juist in deze tijd hebben we dat keihard nodig!

  2. Je hebt daar helemaal niks te zoeken, laat de brandweer, politie en ambulance hun werk doen, blijf binnen en ga aan het werk, heeft niks met deze tijd te maken. Sommige mensen hebben de neiging ook nog te gaan filmen en door te sturen naar anderen, nog erger, schaam je .. maar zelfs dat doen ze niet… je ziet het vanzelf op TV en je hoort het vanzelf op de radio.. en hielden ze 1,5 afstand denk het niet of wel.. helemaal eens met Wijkagend De Jonge… .. Verder goed werk gedaan en in vervolg die mensen boetes geven voor het kijken naar een brand of ongeval waar ze niks mee te maken hebben… ik haat dit soort mensen,,

  3. In dit soort gevallen moet de politie hard optreden. Vorderen tot vertrekken en als ze daar geen gehoor aangeven, bekeuren.

    Als je zelf de middelen hebt om het probleem op te lossen, moet je niet aan klagen op sociale media!

  4. Inderdaad Micky, dit heeft niks met deze tijd te maken. Ik herinner me nog een schoorsteenbrand bij onze buren in de 70er jaren. Het was op het platteland. De brandweer kon bijna niet bij de brand komen omdat al die sensatiezoekers met hun ‘bakkie’ (27mc?) de brandweer frequentie al hadden beluisterd en eerder ter plekke waren dan de brandweer. Parkeerden ook ongegeneerd in weilanden, of half op de weg. Niks nieuws, hooguit dat je een grote mond (of erger) terugkrijgt. Dat was vroeger niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.