Welke producten verhogen je veiligheid thuis?

(Ingezonden mededeling)

Veilig wonen, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar waar begin je nou mee als je je huis een beetje veiliger wil maken? En kun je dat allemaal zelf, of heb je soms ook wat professionele hulp nodig? Goede vragen, waar we in dit artikel de antwoorden op gaan geven.

Veilig tegen inbrekers

Goede sloten zijn belangrijk om je huis te beveiligen tegen inbrekers. Maar de meeste sloten zijn wel open te maken en anders is een ruitje altijd makkelijk ingetikt. Een alarm in huis is daarom geen overbodige luxe. De meeste inbrekers vertrekken weer zodra ze zien dat jouw huis beveiligd is. Daarnaast is er nog het afschrikkende effect van het alarm als een dief niet oplet en toch probeert in te breken.

Nooit meer verstopte leidingen

Een verstopte leiding is erg vervelend. De meeste middeltjes die je in de supermarkt of bij de bouwmarkt koopt helpen vaak niet. Sterker nog, vaak maken ze de verstopping alleen maar erger. De rioolservice van een professionele loodgieter is daarom onmisbaar. Zo weet je dat je altijd op de juiste hulp kunt rekenen als er leidingen verstopt raken.

Rookmelders en koolmonoxidemelders

Er zijn van die gevaren die je niet aan ziet komen. Zoals brand terwijl je ligt te slapen. Of een koolmonoxidevergiftiging door een defect aan je cv-installatie. Gelukkig zijn er goede melders die je hier tegen beschermen. Het is wel belangrijke dat je melders van goede kwaliteit koopt, dus probeer hier niet alleen maar naar de prijs te kijken. lees ook goed de instructies, want een juiste plaatsing van de melders is van levensbelang.

Schoorsteen vegen

Heb je een open haard? Dan is het belangrijk dat je de schoorsteen minstens één keer per jaar laat vegen door een professional. Zo verklein je het risico op een schoorsteendbrand en zal je open haard ook beter branden. Ook belangrijk voor de verzekering, want als er brand ontstaat in een schoorsteen die niet geveegd is kan het zijn dat de schade niet gedekt is.

Een goede buur

Hartstikke handig al die apparaten en diensten, maar niet alle veiligheid is te koop. Een goede buur die af en toe een oogje in het zeil houdt blijft ook enorm belangrijk. Dat begint met het onderhouden van een goed contact met je buren. Maar vraag ook gerust eens waar jij je buren mee kunt helpen. Zo bouw je een goede band op en help je elkaar om veiliger te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.