Webinar over voedselcoöperatie in Luttenberg

LUTTENBERG – Museum De Laarman in Luttenberg is bezig om een voedselcoöperatie op te zetten in het dorp. Voor iedereen die er meer over wil weten of ook producten aan wil bieden, wordt er op woensdagavond 25 november een digitale bijeenkomst (een webinar) gehouden.

Een voedselcoöperatie biedt de gelegenheid om gezamenlijk voedsel in te kopen bij de plaatselijke boeren. Denk aan groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier. In je eentje is dat misschien wat gedoe. Het voordeel van een voedselcoöperatie is dat bestellingen, logistiek en distributie eenvoudig geregeld worden. In de provincie Overijssel zijn op dit moment twaalf voedselcoöperaties actief. Een daarvan is de coöperatie in Broekland. Mireille Groot Koerkamp vertelt die avond meer over de aanpak en de ervaringen in Broekland.

Erwin en Wendy Langkamp en Luuk Reimert (van Brunselbeef) zijn aangehaakt bij de plannen. Erwin en Wendy willen verse melk en eieren aanbieden; Luuk zijn Brunselbeef. De initiatiefnemers zijn op zoek naar nog meer boeren die zich aan willen sluiten. Met de supermarkt in Luttenberg is contact geweest met de afspraak om te kijken waar supermarkt en voedselcoöperatie elkaar kunnen versterken. In de opstartfase functioneert De Laarman als contactadres. Het is de bedoeling dat de voedselcoöperatie een zelfstandige organisatie wordt, waarbij De Laarman in beeld is als afhaaladres.

Wie belangstelling heeft om via de voedselcoöperatie producten aan te bieden of belangstelling heeft om producten af te nemen, kan zich aanmelden voor de bijeenkomst op woensdag 25 november. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar activiteiten@delaarman.nl of een telefoontje of WhatsApp naar 06-22833044. Na aanmelding,ontvangen de deelnemers nadere informatie over de digitale bijeenkomst. Voor het opzetten van de voedselcoöperatie krijgen de initiatiefnemers via de provincie Overijssel ondersteuning van Estella Fransen van de Ulebelt, het natuur- en milieucentrum uit Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.