Webinar over toekomst van kerkgebouwen

REGIO – De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) houdt op donderdag 3 december een webinar met als thema: ‘De toekomst van onze kerkgebouwen. Uitdagingen verbinden!?’. Iedereen kan aanhaken. Door teruglopend kerkbezoek, oplopende onderhoudskosten en minder vrijwilligers wordt het voor kerkbesturen steeds lastiger om de exploitatie rond te krijgen. Vaak is iedereen het erover eens dat de kerk als ontmoetingsplek behouden moet worden. Maar hoe pak je dat aan? Wie is er aan zet? Welke stappen zet je? Is er ondersteuning in de vorm van geld en kennis? Er komen drie sprekers aan het woord: Jorien Kranendijk van het Rijksprogramma Toekomst Religieus Erfgoed; Petra Stassen van Kerkelijk Waardebeheer en predikant Klaas van der Kamp. Daarnaast is het vooral ook de bedoeling dat de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Welke uitdagingen zien ze; welke zorgen hebben ze en welke hulp is gewenst. Houd naast een laptop of iPad ook een smartphone bij de hand. De OVKK wil in de komende periode vaker aandacht besteden aan dit onderwerp. Aanvang is om 19.45 uur. Het programma duurt tot ongeveer 21.15 uur. Aanmelding via https://ovkk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.