Triathlon Holten prikt datum voor volgend jaar

HOLTEN – De datum voor de 36-ste editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 vormt Holten, ijs en weder dienende, weer een weekend lang het middelpunt van de internationale triathlonwereld.

Foto: Pascal van der Zwalm

Voor de vijftiende keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is grotendeels van deze kalender afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond viert haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat de voorgaande edities overtreft.

De organisatie van de Triathlon Holten is al geruime tijd bezig met het voorbereiden van mogelijke scenario’s voor 2021. Die zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en haar bestrijding. Factoren die momenteel nog onvoorspelbaar zijn.

“We hopen voor alle atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen enorm op een scenario waarbij het evenement weer in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden”, zegt Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. “Ons streven is om iedereen in dat geval te trakteren op een extra sublieme editie.” Momenteel worden zowel binnen de organisatie als met verschillende instanties, waaronder International Topsport Events Twente, actief verschillende situaties onderzocht. Pieters vervolgt: “Als een regulier evenement niet mogelijk blijkt, willen we voorbereid zijn op alternatieve scenario’s. Daarbij is het onze prioriteit om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te allen tijde te waarborgen. Tegelijkertijd proberen we de sport- en sfeerbeleving zoveel als de situatie het toelaat intact houden.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.