Ton en Doortje Kouwert 60 jaar getrouwd

RAALTE – Ton en Doortje Kouwert uit Heino vierden afgelopen donderdag hun 60-jarig huwelijk. Ter ere daarvan kreeg het stel bezoek van burgemeester Martijn Dadema.

Ton werd in 1931 als oudste zoon van zes kinderen geboren op een boerderij aan de Hemmekes Mars in Heeten; Doortje (meisjesnaam Korbeld) als oudste van zeven kinderen in de Raarhoek in Raalte. Haar vader was boer, maar nam in die tijd de drankenhandel over van zijn overleden broer en maakte zijn eigen limonade.
Ton had eerst een agentschap in vleeswaren in Zwolle, maar begon in 1958 ook voorzichtig met het geven van rijlessen in Heino (vanuit het adres van slagerij Mekers). Dat groeide in 1959 uit tot een volledige rijschool, waarna hij stopte met het agentschap. Doortje volgde haar opleiding bij de nonnen in Denekamp en werkte daarna veel bij haar oom en tante, die toen de eigenaren waren van café de Budde in Nijverdal. Vervolgens ging ze als hulp in de huishouding aan de slag bij de familie Paalman in Zwolle, waar ze ook bij in trok.
Ton en Doortje leerden elkaar kennen tijdens het Bosfeest in Lierderholthuis. In 1960 trouwden ze. Ze betrokken een woning aan de Prins Bernhardstraat in Heino en kregen vijf dochters. Doortje ondersteunde de rijschool van Ton. Ze zorgde voorafgaand aan de rijlessen voor koffie en thee en op donderdagavond tijdens de theorieles in de keuken thuis. Dan mochten de kinderen in pyjama via de voordeur naar buurvrouw Pleiter om ‘Op losse groeven’ te kijken op tv.
In 1972 kocht het stel een pand aan de Dorpsstraat in Heino. Daar gingen ze wonen en begonnen ze met een sportwinkel. Later kwamen daar ook nog de campingartikelen bij. Deze winkel hadden ze tot 1995. Ton bleef ondertussen ook actief als rijinstructeur. Het stel woont nog met veel plezier aan de Dorpsstraat. De vijf dochters en aanhang wonen inmiddels allemaal weer in Nederland. Ton en Doortje hebben negen kleinkinderen waar ze veel plezier aan beleven.
Kamperen was een grote hobby; daar hebben ze na de winkelsluiting nog vele jaren van genoten, Daarnaast beleven ze veel plezier aan tuinieren. Dagelijks worden meerdere ochtendkranten (gedeeld met de buren) uitgebreid gelezen. Ton speelt nog steeds graag bridge en gaat eens per week naar de fitness. Doortje is graag thuis bezig en verkiest het om elke dag op de home- trainer aan de nodige beweging toe te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.