Stoffelijke resten piloot gevonden bij berging vliegtuigwrak Dalfsen

DALFSEN – Bij de berging van de Duitse Messerschmitt Bf109 zijn de stoffelijke resten van de piloot aangetroffen. Het toestel stortte op 30 januari 1944 neer nabij buurtschap Millingen. Aan de hand van de geborgen wrakdelen wordt geprobeerd vast te stellen om welk toestel het gaat. Nader onderzoek in het laboratorium van de BIDKL in Soesterberg moet uitwijzen wat de identiteit van de vlieger is. Het kan 6 maanden tot 1 jaar duren voordat hierover meer bekend is.

“Het doel van het bergen van het vliegtuig was in de eerste plaats om recht te doen aan de wens van nabestaanden van omgekomen bemanningsleden”, zegt burgemeester Van Lenthe. “Met het aantreffen van de stoffelijke resten, is de berging van het eerste Duitse toestel in het kader van het Nationaal Bergingsprogramma voorlopig een mooi resultaat. De Duitse autoriteiten zijn op de hoogte gebracht van de vondst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.