Home / Politiek / Stikstofproblematiek vertraagt bouw Olstergaard

Stikstofproblematiek vertraagt bouw Olstergaard

WIJHE – De bouw van de Olstergaard heeft vertraging opgelopen door de stikstofproblematiek. “Telkens zijn er nieuwe ontwikkelingen, zoals nu de nieuwste update van het stikstofrekensysteem AERIUS”, zo stelt Olst-Wijhe. “Hierdoor hebben wij voor zowel de aanlegfase als het wonen in Olstergaard een vergunning nodig.” De provincie moet de vergunning afgeven en hoopt dat voor het eind van het jaar te doen, waarna de vergunning nog zes weken ter inzage moet liggen. De verwachting was dat de werkzaamheden in april 2021 konden starten. Dat lijkt nu zo’n twaalf weken later te worden. Het college van B&W heeft de aannemer wel alvast opdracht gegeven om te starten met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de Olstergaard. Dan kunnen de werkzaamheden, als de vergunning onherroepelijk is, direct van start. Dit om het tijdverlies te beperken, maar dat neemt niet weg dat toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject nog wat langer geduld moeten hebben.

Lees ook

Ilona Hiddes van start als financieel coach

Raaltese helpt om kosten en uitgaven beter in beeld te krijgen RAALTE – Ilona Hiddes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.