Stedenbouwkundig plan woningbouwlocatie Luttenberg vastgesteld

RAALTE – Luttenberg is weer twee stappen dichterbij nieuwbouw. Het stedenbouwkundig plan voor de woningbouwlocatie aan de Luttenbergerweg is vastgesteld én de gemeente heeft de benodigde grond aangekocht. In de eerste fase (in principe tot 2030) is er ruimte voor twintig à dertig woningen voor verschillende doelgroepen en in diverse prijsklassen. Op termijn is – afhankelijk van de behoefte – doorontwikkeling naar in totaal zo’n vijftig woningen mogelijk.

Wethouder Wout Wagenmans: “De locatie is eerder samen met de inwoners van Luttenberg bepaald. Het stedenbouwkundig plan hebben we ook samen opgesteld. Via een online presentatie van het conceptplan kon iedereen reageren. Direct omwonenden en Plaatselijk Belang zijn hier ook nauw betrokken bij geweest. Het plan bestaat uit verschillende woonvelden met voor ieder wat wils. De groenzone die midden door het plan loopt biedt ruimte voor speelgelegenheid en waterberging. Het groen rondom de locatie blijft behouden.”
De verkaveling en het type woningen zijn – binnen bepaalde kaders – nog flexibel in te vullen. Dit hangt van de woningbehoefte af. Om meer inzicht te krijgen in de behoefte aan kleinere woningen wordt er binnenkort een enquête uitgezet in het dorp. Plaatselijk Belang en de gemeente trekken hier samen in op. De uitkomsten van de enquête worden meegenomen bij het opstellen van het bestemmingsplan. In dat plan worden de exacte randvoorwaarden voor de nieuwbouw vastgelegd. Op de foto een concept voor de eerste fase. De beoogde locatie is onderverdeeld in zes vlakken. Voor het vlak linksboven (dat in dit concept nog vrij is) bestaat een denkrichting om er in de tweede fase (in principe na 2030) een soort woonschuur met kleinschalige wooneenheden neer te zetten.
Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het bestemmingsplan. In de eerste helft van 2021 zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen worden. In deze periode start de gemeente ook met de kaveluitgifte. In de tweede helft van 2021 vindt het bouwrijp maken plaats. Raalte verwacht dat de bouw van de woningen eind 2021 kan starten.
Belangstelling voor een kavel in Luttenberg of wilt u op de hoogte gehouden worden over de voortgang van het project? Registreer u dan via het interesseformulier op de website van de gemeente Raalte. Kijk voor meer informatie op raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.