Start van onderhoud woningen De Maten

RAALTE – SallandWonen is gestart met groot onderhoud aan 99 eengezinswoningen in de wijk De Maten in Raalte. De woningen stammen uit de jaren ’70. Mateboer Bouw voert de werkzaamheden uit. De woningen moeten comfortabeler, veiliger en energiezuiniger worden. Om de buurt te laten zien wat er bij de meeste woningen gaat gebeuren en om de planning van het project goed in beeld te krijgen, zijn er al twee proefwoningen verbouwd. Alle woningen in De Maten worden extra goed geïsoleerd en voorzien van mechanische ventilatie. Bijna alle woningen krijgen een nieuwe voor- en achtergevel, HR glas, kunststof kozijnen, een nieuwe voordeur, zonnepanelen en een nieuw extra geïsoleerd dak. Bij enkele woningen worden het dak en de gevel van binnenuit geïsoleerd. De verbouwing gebeurt in bewoonde staat. Dat betekent flink veel overlast voor de bewoners, maar na afloop krijgt men er een betere woning voor terug. “We hopen dat de coronamaatregelen niet verder worden verscherpt, want dan kan de planning van dit project wel uitlopen,” aldus Marijke Kool van SallandWonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.