Sportbedrijf Raalte in januari van start met Cool 2B Fit

RAALTE – In januari gaat het leefstijlprogramma Cool 2B Fit van start in Raalte. Dit sportieve programma van Sportbedrijf Raalte is gericht op kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht die zich gezonder, fitter en zelfverzekerder willen voelen. Het is geen afvaltraject, maar een leefstijlverandering waarin de ouders een belangrijke rol hebben. In totaal is er plek voor tien deelnemers, de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Foto: Sporthal Tijenraan (archief)

Cool 2B Fit is een samenwerking tussen Sportbedrijf Raalte, een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Salland, een dietist van Dietisten Groep NL en een GZ-psycholoog van centrum Jeugd en gezin Raalte. Zij begeleiden kinderen én hun ouders gedurende het hele traject. Ook wordt er samengewerkt met Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland. Met Cool 2B Fit werkt het hele gezin op een sportieve en positieve manier aan een gezonde leefstijl. Veel bewegen, deskundige begeleiding en bovenal de groep stimuleren tot net dat stapje extra.

Kinderen hebben tijdens de coronacrisis in het voorjaar veel thuisgezeten. Sportverenigingen zaten dicht, en ook naar school fietsen zat er niet in. De Oldenzaalse fysiotherapeut Sinette Giesselink, oprichter van het landelijke Cool 2B Fit, ziet de gevolgen daarvan. Ze zegt dat kinderen deze coronaperiode een paar kilo zijn aangekomen: “Met ons project willen we aan de hand van drie pijlers: voeding, beweging en gedrag, de kinderen helpen. Het is wetenschappelijk bewezen door de universiteiten in Wageningen en Twente dat het project effectief is op het gebied van gewicht, conditie en het zelfbeeld van het kind.”

De kinderen gaan het eerste half jaar twee keer in de week sporten (op dinsdag en vrijdag van 16.30 tot 17.30 uur) onder begeleiding van een buurtsportcoach in Sportcentrum Tijenraan. Tevens worden er regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten georganiseerd. Daarna sporten de kinderen gezamenlijk nog een half jaar verder en zijn er nog vier follow up momenten. Het hele programma heeft een doorlooptijd van anderhalf jaar. De ouderbijdrage bedraagt 15 euro per maand. Ouders die hun kind willen aanmelden of vragen hebben kunnen contact opnemen met Sportbedrijf Raalte. Dit kan per e-mail via cool2bfit@sportbedrijfraalte.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.