Home / Politiek / SGP Overijssel: ‘Boerenland moet in boerenhand’

SGP Overijssel: ‘Boerenland moet in boerenhand’

REGIO – De SGP-fractie in de Provinciale Staten wil dat het uitkopen van agrarische bedrijven om natuurdoelen te behalen niet de voorkeur moet hebben. “We kunnen door innovatie en verduurzaming maximale inzet plegen om ook deze bedrijven perspectief en ruimte te bieden”, zegt SGP-fractievoorzitter Dirk van Dijk. “Daarmee kunnen boeren ook daadwerkelijk blijven boeren en blijven gronden ook beschikbaar voor extensivering en het voldoen aan duurzaamheid- en biodiversiteitsdoelstellingen.

Het Rijk stelt geld beschikbaar om onder andere agrarische bedrijven rond Natura2000-gebieden uit te kopen. SGP, gesteund door CDA, VVD, FvD en Mooi Overijssel, zien het geld liever op een andere manier ingezet. “Daarmee
blijft boerenland in boerenhand”, stelt Van Dijk. “Boeren die door willen met hun bedrijf, krijgen zo perspectief richting de toekomst. Met geld van Rijk en provincie kunnen zij innoveren in plaats van stoppen. Dit is belangrijk voor het behouden van de leefbaarheid op het platteland.”

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.