Septembercirculaire: meevaller en tegenvallers voor Raalte

RAALTE – Op basis van de septembercirculaire, een landelijke update over de stand van het gemeentefonds, mag Raalte dit jaar dik 1,1 miljoen euro meer verwachten van het Rijk dan in mei was begroot. Uit de meicirculaire bleek al dat Raalte dit jaar zeven ton meer mocht verwachten. Dat lijkt allemaal leuk, maar pakt in de praktijk wat minder florissant uit. Van die dik 1,1 miljoen blijft namelijk na aftrek van stelposten (die met name zijn bestemd om de extra kosten en verminderde inkomsten als gevolg van de coronacrisis op te kunnen vangen) nog een meevaller van 164.000 euro over. Ten opzichte van de meicirculaire van dit jaar wordt voor 2021 een tegenvaller van 199.000 euro verwacht, voor 2022 een tegenvaller van 327.000 euro, voor 2023 een tegenvaller van 350.000 euro en voor 2024 een tegenvaller van 258.000 euro. Deze lagere resultaten komen met name door een verwachte toename van het aantal bijstands- en uitkeringsontvangers. Dat is echter een momentopname. De verwachting is dat deze prognoses in de komende circulaires nog wel enkele keren bijgesteld zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.