Rookmelders voor cliënten Voedselbank

RAALTE – Veiligheidsregio IJsselland heeft in het kader van Nationale Brandpreventieweken veertig rookmelders beschikbaar gesteld voor cliënten van de Voedselbank Raalte en omstreken. Na een inventarisatie onder de 170 cliënten bleek dat veertig huishoudens niet over een rookmelder beschikten. William van Nieuwenhuizen overhandigde vorige week namens de Veiligheidsregio IJsselland de rookmelders aan Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank Raalte e.o. Die werden vervolgens vorige week vrijdag, voorzien van een instructie en plaatsingsadvies, aan de betreffende huishoudens overhandigd. Het initiatief van de Veiligheidsregio was breder dan Raalte alleen. In totaal schonk de Veiligheidsregio vijfhonderd rookmelders aan voedselbanken. Naast aan die in Raalte ook aan die in Dalfsen/Nieuwleusen, Deventer, Hardenberg-Ommen, Kampen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. “Iedereen moet veilig kunnen wonen. Door rookmelders via de voedselbanken uit te reiken, bereiken we mogelijk weer een nieuwe doelgroep. Met deze mooie actie proberen we veilig wonen voor iedereen binnen bereik te brengen”, aldus Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen en binnen Veiligheidsregio IJsselland bestuurlijk aanspreekpunt voor het programma ‘Veilig Leven’. Vanaf 1 juli 2022 wordt het voor alle woningen in Nederland verplicht om op elke verdieping een rookmelder te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.