Rick Evers: Als dit koffie is, ben ik Sinterklaas

Ik raak mijn koffie niet kwijt. En dat is een vreemde zin, dat geef ik toe. Maar geen zorgen, ik leg het uit. Het gaat om Intenso Roasted & Ground Coffee. Die kocht ik bij Lidl. Normaal gesproken neem ik altijd andere koffie, maar ik zag dat deze Intenso een stuk goedkoper was. Hup, twee pakken in de kar.

Sommige mensen zweren bij een bepaald merk. Douwe Egberts bijvoorbeeld. Ik niet. Als het pak roodkleurig is, vind ik het prima. En gewoon filterkoffie uiteraard. Geen George Clooney-koffiecupjesflauwekul. Daar heb ik sowieso nooit iets van begrepen. Koffie hoort niet uit een aluminium cupje te komen. Koffie moet uit een filter druppelen.

Maar het gaat dus even over die Intenso Roasted & Ground Coffee van Lidl. Op het eerste gezicht leek alles in orde. Het pak was rood en de terminologie goed gekozen. Er ontbrak alleen iets: de smaak. Ik kwam erachter toen ik op vrijdagochtend een lekker kopje koffie wilde drinken. Het woordje ‘lekker’ was niet van toepassing. Het woordje ‘koffie’ ook niet. Dit was geen koffie, dit was uilenzeik.

Nu ben ik uiteraard bekend met het fenomeen Kopi Luwak. De duurste koffie ter wereld die gemaakt is van kattenstront. Ik verdenk Lidl ervan dat ze geprobeerd hebben dit te kopiëren, maar dat er ergens in het proces iets gruwelijk verkeerd is gegaan. Misschien hebben ze muizenkeutels gebruikt omdat die goedkoper waren. Hoe dan ook, ik wil er niets meer mee te maken hebben.

Ik heb de koffie op de Facebook weggeefhoek gezet. Eten en drinken weggooien is immers zonde. Tot nu toe heb ik nog geen belangstellenden kunnen vinden. Misschien was ik in mijn advertentie iets te eerlijk toen ik schreef dat de koffie niet te hachelen is. Wil jij het proberen? Of wil je iemand vergiftigen? Mail me gerust.

7 REACTIES

 1. Ik heb enkele weken ook zo’n pak gekocht, puur om te proberen (2,- voor 500 gram terwijl de bellarom al 4,50 kost) ik twijfelde wel; is dit merk wel bedoeld voor een normaal koffiezetalparaat? De verpakking gaf hierover geen informatie, dus ook geen nee. Vanochtend had ik geen koffie meer in huis behalve intenso, dus toch maar geprobeerd, en ik moet eerlijk bekennen: jouw omschrijving van de smaak is spot on! De reden dat ik deze review lees is omdat ik nu aan het googelen ben of deze koffie misschien tóch niet in een normaal apparaat hoort, maar één of andere surrogaatzetter waarin de smaak wél tot zijn recht komt, maar ik vrees het ergste.. Het schijnt wel dat de geur van verbrande koffie de wespen weghoudt. Dit ga ik de komende dagen testen 😀

 2. Rick heeft gelijk!

  Ik ben er ook ingetrapt. Zag roodmerk koffie bij de Liddle voor een mooi prijsje.
  Ik had gelukkig maar 1 pak gekocht
  En het ergste is dat ik het sochtends gezet om mee te nemen naar mijn werk … voor mij en het personeel. Nou dat had ik beter niet kunnen doen echt geen koffie maar water met een smaakje. Ik thuis nog 2 ,3 keer proberen met sterkere koffie te zetten maar vergeefs. Dit is geen koffie en niet te drinken.

 3. Elke dag begon ik mijn werkdag met een lekker kopje versgezette koffie. Samen met collega’s deden wij om de beurt een pak koffie halen. Soms nam iemand eens een ander merk mee zodat wij deze konden proberen. Soms viel het een beetje tegen maar soms was een ander merk ook heerlijk.
  Totdat een collega, die nogal erg op de centen let, de Intenso meenam. Zonder de anderen te informeren werd hen een kopje intenso voorgeschoteld. Nog voor het afslikken van de eerste sip werd het al uitgespuugd. Simpelweg niet te pruimen.

  Een tijd later nam een andere collega per ongeluk ook een pak Intenso mee. Ondanks onze slechte ervaring met deze ‘koffie’ wilden wij toch nog eens proberen of de Intenso misschien door deze te vermengen met andere koffie, wel te drinken valt.

  Nee dus, zelfs in de verhouding 10% intenso en 90% fatsoenlijke koffie was dit niet te drinken.
  Mijn advies: vermijd deze koffie, tenzij je af en toe bezoek krijgt die je graag snel weer ziet vertrekken, dan biedt de Intenso misschien een uitkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.