Ragazze Quartet in Podium Heino

HEINO – Het Ragazze Quartet verzorgt op zaterdag 28 november een concert in Theater Podium Heino. Violisten Sarah Kapustin en Jeanita Vriens-van Tongeren, altvioliste Annemijn Bergkotte en celliste Rebecca Wise hebben zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende kwartetten in de klassieke muziek; soms bloedserieus, dan weer met een knipoog.

Het Ragazze Quartet brengt het publiek terug naar de Roaring Twenties én blikt vooruit naar wat de toekomst zou kunnen zijn. In Heino brengen de vier werken van onder andere Joseph Haydn, Erich Korngold en Béla Bartók ten gehore. Met name die laatste componist heeft een grote invloed gehad op het geluid van het Ragazze Quartet. In het voorjaar van 2019 bracht het Ragazze Quartet nog een cd met werken van Bartók uit. De Volkskrant schreef: “De vier meiden hebben de sleutels tot het lastige en veelzijdige Bartók-universum in handen: passie, precisie en een sterk gevoel voor kleur en structuur.” In samenwerking met podcastmaker Jan Paul de Bondt en NPO Radio 4 verschijnt er in het voorjaar van 2021 een Bartók podcastserie.
Het Ragazze Quartet treedt die avond twee keer op. Het eerste concert duurt van 19.30 tot 20.30 uur en het tweede van 21.30 tot 22.30 uur. Per keer mogen dertig bezoekers naar binnen. Voor beide concerten zijn nog enkele kaarten (à 15 euro) beschikbaar.

staging2.podiumheino.nl.

Foto: Nichon Glerum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.