PWA School Olst haalt 55 schoenendozen op voor kinderen in nood

OLST – Leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool in Olst hebben een inzamelingsactie gehouden voor kinderen in de Griekse vluchtelingenkampen. In het kader van de landelijke Schoenendoosactie vulden ze 55 schoenendozen met knuffeltjes, tandenborstels, schoolschriften, spelletjes, mondkapjes, puzzels, lieve briefjes en meer.

Toen Anneke Blom uit Olst op Facebook las over de Schoenendoosactie had ze haar twee kinderen meteen enthousiast. Joris en Nora, 9 en 6 jaar oud, begonnen meteen een schoenendoos te knutselen en te versieren. Met de doos onder de arm vertelden ze op school over de actie en kregen zo de leerlingenraad en hun klasgenootjes gemotiveerd om ook mee te doen.

De schoenendoosactie wordt landelijk georganiseerd in Nederland en België. De bedoeling is dat een schoenendoos gevuld wordt met schoolspullen, zoals pennen en schriften, een aantal hygiëne-artikelen en natuurlijk wat speelgoed voor de kinderen, waar de dozen voor bestemd zijn.

Afgelopen woensdag was het zover: Joris en Nora mochten de schoenendozen van henzelf en de andere leerlingen van de school naar het inleverpunt in Raalte brengen. Daar werden ze opgewacht door twee dames die lieten zien hoeveel dozen er al waren ingeleverd. Ze vertelden dat de opbrengst waarschijnlijk nog voor kerst naar vluchtelingenkampen in Griekenland wordt gebracht. Een mooi cadeau voor de kinderen in deze moeilijke tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.