Provincie Overijssel steunt ondernemers in Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – In het voorjaar werd de campagne ‘Hier stroomt de liefde’ gelanceerd om winkeliers in de gemeente Olst-Wijhe te ondersteunen in deze moeilijke coronatijd. Voor ondernemers is het van belang om consumenten ook tijdens de donkere dagen richting de feestdagen te verleiden om hun inkopen in het dorp te doen. Daarom bedachten ondernemersverenigingen Natuurlijk Go Olst en Gastvrij Wijhe samen met de gemeente Olst-Wijhe een vervolg op de campagne van het voorjaar. Nieuw is dat dit keer ook horecaondernemers zijn aangesloten. De provincie Overijssel steunt de campagne met een subsidie van bijna € 37.000,-.

De coronacrisis raakt winkeliers en horecaondernemers heel hard. Om een plan te bedenken om met elkaar door de crisis te komen, staken de ondernemersverenigingen, horeca en de gemeente de koppen bij elkaar. Er werd een plan bedacht om de centra aantrekkelijker te maken in de donkere dagen én om zowel de lokale winkeliers als de horeca te ondersteunen. Zo worden de centra mooi verlicht en groen aangekleed. Om de campagne te promoten, worden er onder andere een filmpje gemaakt waarin ondernemers centraal staan en een mooie kaart voor alle inwoners van Olst-Wijhe. Leon Ripperda, Proeftuin van Salland en Brasserie OpDuur: “Juist nu stellen wij ons als horecabedrijven graag aan de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe voor. Daarom is de steun van de provincie zeer welkom in het mogelijk maken van een mooie en gastvrije presentatie van ons gezamenlijke horeca-aanbod.”

“We zijn blij dat de provincie Overijssel opnieuw de waarde ziet van dit zogenaamde crisisarrangement in Olst-Wijhe”, zegt wethouder Olthof. “Het is heel belangrijk voor onze ondernemers dat zij worden gesteund. Onze dorpen staan bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Als we lokaal onze inkopen doen, zorgen we ervoor dat we na de crisis weer terug kunnen naar onze dorpen met hun mooie winkels en gezellige horeca. Dus koop je producten lokaal en help onze ondernemers door de crisis!”

De ondernemers(verenigingen), de horeca en de gemeente zorgen samen voor de uitvoering van de campagne. Daarbij zorgen zij ervoor dat de activiteiten niet alleen nu, maar ook in de toekomst opnieuw kunnen worden ingezet. Meer informatie over de Olst-Wijhese ondernemers vind je op https://olst.hierstroomtdeijssel.nl en https://wijhe.hierstroomtdeijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.