Pianototaal richt zich nu ook op Salland

HEETEN – Pianovakman Marcel de Walle uit Heeten richt zich met zijn bedrijf Pianototaal nu ook op de Sallandse markt. Hij verkoopt piano’s en daarnaast kan men bij hem terecht voor het stemmen, revisie en taxatie van piano’s en vleugels. Bovendien heeft hij een concertservice voor theaters en schouwburgen.

Pianototaal bestaat al sinds 1989. Marcel had eerder een winkel in Deventer, maar jaren geleden besloot hij om het anders aan te pakken. “Ik was er een beetje klaar mee om zoveel uren door te brengen tussen de vier muren van de winkel in Deventer. Toen heb ik besloten om een plek te zoeken waar ik kan wonen én werken, maar ook op afspraak klanten kan ontvangen die naar een mooie piano op zoek zijn.”

Na een lange zoektocht vond hij vier jaar geleden een locatie aan de Zonnenbergerdijk in Heeten. Daar heeft hij nu een kantoor met een kleine showroom. Eerder richtte hij zich alleen op zijn oude klantenkring, maar nu heeft hij besloten om ook in Salland een markt te zoeken. Hij vertelt: “Ik kan nu weer 100 procent vakman zijn in plaats van winkelier. Naast de winkel heb ik altijd veel stemwerk bij schouwburgen gedaan, maar nu kan ik ook de particuliere cliënt weer meer gaan bedienen. Hoewel ik altijd 100 procent geef voor het beste resultaat, ligt bij schouwburgen de lat extra hoog. Vaak moet ik bij concerten aanwezig blijven en heb daarbij veel contact met theatertechnici en artiesten. Veel stress, maar altijd geweldig als iedereen weer tevreden is. Bij particulieren is het natuurlijk meer relaxed. Nadat de piano of vleugel is gestemd, is er meestal nog wel even tijd voor een gezellig praatje, al dan niet onder het genot van een lekker kopje koffie.”

Marcel werkt samen met een team van specialisten, die hij, indien nodig kan inschakelen. “Hierdoor kan ik nagenoeg elke vraag op piano- en vleugelgebied aan. Mijn eigen specialisme is het stemmen van piano’s en vleugels. Dat doe ik al 40 jaar en ik hoop daar nog heel lang mee door te kunnen gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.