Oproep: ‘Onderzoek naar mijn inmiddels overleden vader’

REGIO – Henny Peijnenburg heeft contact opgenomen met SallandCentraal en VechtdalCentraal. In 1999 tot 2003  heeft ze onderzoek gedaan naar de jeugdjaren van haar inmiddels overleden vader. Een groot gedeelte van zijn jeugd viel in de Tweede Wereldoorlog. Hij werd geboren in 1937.

“In deze periode heeft mijn vader als onwetend en onschuldig kind van 5-6 jaar mee op de vlucht gemoeten gedurende 16 maanden. Het is mij destijds niet gelukt te achterhalen waar hij met zijn moeder en 2 zussen is verbleven in de periode maart tot en met december 1945. Het heeft mij niet losgelaten en daar ben ik nu 17 jaar later opnieuw gaan zoeken naar het antwoord. Nieuw onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat dit verblijf in de provincie Overijssel moet zijn geweest. Maarja, dat is een groot gebied en hoe pak je dat aan?”, schrijft Henny.

“Ik ben op zoek naar mensen, die personen op foto’s hieronder herkennen uit de periode maart-december 1945. Zij verbleven zij in deze periode tijdelijk als evacuees/vluchtelingen in de provincie
Overijssel. Hoogstwaarschijnlijk zijn grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij.  Eén van de kinderen op de foto is mijn inmiddels overleden vader Kees. Ik heb in 2003 een
boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven. Ik heb het adres ( de boerderij ) in de provincie Overijssel waar grootmoeder en de kinderen waren ondergebracht niet kunnen vinden.”

Op de foto staan -van links naar rechts- Dina Peijnenburg-Veraa (Uit Waalwijk), Sjaan, Annie, Jan (verbleef elders) en Kees. “Ik kon het niet loslaten en ben dit jaar (2020) opnieuw gaan zoeken en graven naar het antwoord. Het is een allerlaatste poging om dit stukje alsnog duidelijk te krijgen. Kunt u mij helpen? Dan mag dat rechtstreeks naar mij via hennypeijnenburg@home.nl of
0611321663. Wilt u liever anoniem iets kwijt? Dan kan dat per post naar Concordialaan 21- 5223 ZL in s’- Hertogenbosch.  Ik ben u dankbaar voor elke informatie!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.